دوشنبه, 06 مرداد,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

نکات کاربردی درباره عکاسی پرتره


نکات کاربردی  درباره عکاسی پرتره

عکاسی پرتره یکی از جذاب ترین ژانرهای عکاسی است که امروزه در بین مردم رایج شده است. اما همانطور که هر یک از ژانرهای هنری تکنیک ها و ترفندهای منحصر به فرد دارد این نوع سبک عکاسی نیز دارای ترفندهای های مشخصی است که با رعایت آن میتوان بهترین نتیجه را از عکاسی پرتره دریافت کرد.

 بهترین پرتره‌های دنیا خیلی بیشتر از یک نگاه ساده را منتقل می‌کنند، آن‌ها محرک واکنش‌های احساسی‌اند و به ما امکان می‌دهند که با شخص داخل عکس هم ذات‌پنداری کنیم. با این حال، گرفتن یک پرتره ایده‌آل کار ساده‌ای نیست. پس بهتر است برای گرفتن یک پرتره خوب چند نکته مثل تنظیمات دوربین و تکنیک‌های عملی را رعایت کنیم. 

 

دیافراگم باز
هنگام گرفتن پرتره از یک فرد، بهتر است که او را از پس‌زمینه جدا کنیم تا در محیط گم نشود. این‌ کار بسته به فاصله کانونی شما، با دیافراگم بازتر مانند f/2.0 یا f/3.2، یا عمق میدان کمتر امکان‌پذیر است. عمق میدان کمتر یعنی سوژه در فوکوس خواهد بود اما پس‌زمینه به‌صورت بوکه‌ای محو می‌شود. این کار توجه بیننده را روی سوژه متمرکز می‌کند، نه آن چه در پشت اوست. در ادامه نکاتی را درمورد این سبک از عکاسی به شما خواهیم گفت.

 

سرعت شاتر:
سرعت شاتر در کنار دیافراگم و ایزو یکی از مهم‌ترین موارد در عکاسی است که با هم مثلث نوردهی را تشکیل می‌دهند. سرعت شاتر به‌خودی‌خود مسئول دو چیز بسیار مهم است: تغییر روشنایی تصویر و ایجاد جلوه‌های مختلف با ثابت کردن حرکت یا تار کردن عمل. بسته به هدف‌تان، می‌توانید سرعت شاتر را تغییر دهید. با این حال برای بیشتر پرتره‌های کلاسیک (عکاسی پرتره کلاسیک با نشان دادن سوژه به همان صورتی که هست، بر چهره فرد تأکید دارد) بهتر است از سرعت شاتر بالا استفاده کنید تا بتوانید لحظه را بدون هیچ تاری ثبت کنید.

 

افزایش ایزو:
ایزو فاکتور نهایی در مثلث نوردهی است. این اندازه‌گیری حساسیت سنسور دوربین شماست که می‌تواند بر میزان روشن یا تاریک بودن عکس تأثیر بگذارد. با ایزوی کمتر، دوربین نسبت به نور حساسیت کمتری خواهد داشت و برعکس. البته با بالارفتن ایزو سطح نویز هم افزایش می‌یابد.

 

انتخاب لنز:
رایج‌ترین فاصله کانونی مورد استفاده برای عکاسی پرتره، لنز 85میلی‌متری است که معمولا با دیافراگم باز در حدود f/1.2 تا f/1.8 ارائه می‌شود. این لنز به‌ویژه برای پرتره در نور طبیعی و استودیو مفید است. لنز دیگری که برای پرتره استفاده می‌شود، لنز 50 میلی‌متری است که معمولا با دیافراگم f/1.4 تا f/1.8 ارائه می‌شود. این لنز برای زمانی مناسب است که می‌خواهید پس‌زمینه بیشتری در عکس داشته ‌باشید، مانند پرتره‌های محیطی از شخص، در فضاهایی مانند خانه یا محل کار.

 

محل فوکوس:
به‌ طور کلی هنگام گرفتن پرتره، هدف ما تمرکز روی چشم‌های سوژه است. ما در ارتباطات‌مان معمولا به چشم‌های مخاطب نگاه می‌کنیم پس در پرتره هم با تمرکز روی چشم‌های سوژه، او را به‌شکلی طبیعی به تصویر می‌کشیم زیرا مخاطب از طریق تماس چشمی به جست‌وجوی صورت سوژه و ارتباط با آن می‌‌پردازد.

 

نورپردازی:
با دستکاری نور، می‌توانید پیام‌ها و احساسات گوناگون را برانگیزید و روی عناصر مختلف عکس تأکید کنید. درک نور، کلید اصلی یک پرتره عالی است. در عکاسی پرتره کلاسیک، میزان نوری که استفاده می‌کنید، نحوه قرار گرفتن سایه‌ها روی صورت سوژه و زاویه‌ آن مهم است.

 

کادربندی:
پر کردن کادر در عکاسی پرتره با کاهش انحراف چشم بیننده، تأثیر فوری بر مخاطب می‌گذارد چرا که توجه بیننده بلافاصله به مهم‌ترین بخش تصویر یعنی چشم‌ها کشیده می‌شود. به این‌ترتیب، سوژه به کانون اصلی عکس بدل و باعث حس صمیمیت می‌شود. بسیاری از عکاسان هنگام تعیین محل قرار دادن سوژه در پرتره به‌سختی می‌توانند از قانون یک‌سوم فراتر روند. برای برخی حتی فکر کردن درباره قرار دادن سوژه در جای دیگری به‌جز جلو یا مرکز عکس سخت است. به‌جای فکر کردن به این‌که سوژه را در کجای کادر قرار بدهید، به این فکر کنید که چگونه می‌توان کادر را با مهم‌ترین ویژگی سوژه پر کرد.

 

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای انتخاب دستگاه ساندویچ ساز عالی + نحوه استفاده
ساندویچ ساز یک ابزار قدرتمند کوچک است که به شما کمک می کند خیلی راحت و سریع انواع ساندویچ برشته شده و اسنک ها را با انواع غذاها (مانند مرغ ، سبزیجات ، پنیر ، گوشت و …) درست کنید. مزیت دیگر ساندویچ ...
ادامه مطلب >
بررسی کامل شومینه برقی + مزایا و معایب
شاید در ابتدا با خود بگویید که چرا شومینه برقی؟ تا وقتی شومینه طبیعی وجود دارد و میتوان آن را برای منزل خود پیاده سازی کرد دیگر نیازی نیست که از شومینه های برقی و پرمصرف استفاده کنیم! اما باید در پاس...
ادامه مطلب >
پیتزا ساز خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که به خوردن  پیتزا علاقه دارید دیگر نیاز نیست برای خوردن پیتزا به رستوران و فست فود بروید، تنها با یک دستگاه پیتزا پز خانگی (Pizza Maker) به راحتی میتوانید در منزل ...
ادامه مطلب >
میوه خشک کن + مهمترین نکات قبل از خرید
امروزه تغذیه جایگاه خوبی بین مردم پیدا کرده. از این میان اگر می خواهید تغذیه ی سالمی داشته باشید، علاوه بر سه وعده ی اصلی از اهمیت میان وعده ها غافل نشوید. میان وعده به خصوص برای کودکان در حال رشد و ...
ادامه مطلب >
چطور یک تخم مرغ پز خوب بخرم؟ + آموزش نحوه استفاده
تخم مرغ پزها وسیله ای برای پختن تخم مرغ می باشد که علاوه بر آبپز کردن تخم مرغ میتوانیم از این دستگاه برای طبخ کردن تخم مرغ ها یا همان نیمرو کردن استفاده کرد. ظرفیت این دستگاه ها از ۱ عدد تا به بالا ب...
ادامه مطلب >
جت هیتر چیست + مزایا و معایب
جت هیتر را میتوان با استفاده از یک ترموستات مرکزی و واحد کنترل و نظارت کرد؛ یک طرف هوا را مکش می کنند و طرف دیگر هوای گرم را بیرون میدهند و به این ترتیب میتواند کمک شایانی در تنظیم دمای هوای داخل سال...
ادامه مطلب >
چطور وافل درست کنم؟ + راهنمای خرید وافل ساز
وافل یک نوع شیرینی پرطرفدار است که معمولا به عنوان عصرانه یا صبحانه صرف می شود و ترکیب آن با توت فرنگی و خامه بسیار لذیذ می شود. همچنین میتوانید آن را با شیره طلائی، عسل یا شکلات نوتلا سرو کنید. مایه...
ادامه مطلب >
دستگاه هواپز چیست + کاربرد آن در پخت و پز
هواپز جدیدترین دستگاه پخت غذاست که با استفاده از یک لامپ هالوژنی حرارت لازم برای پخت غذا بدون آب و روغن را ایجاد می کند. استفاده از هواپز بسیار سالم و مقرون به صرفه است. با ما همراه باشید تا در این م...
ادامه مطلب >
پاپ کورن ساز خانگی + آموزش طرز استفاده
پاپ کورن یا همان پفیلا از آن خوراکی های خوشمزه ای است که تقریبا همه با ذائقه های مختلف به آن نه نمی گویند. اگر از عشاق سینه چاک این خوراکی باشید حتما از آن در موقعیت های مختلف استفاده می کنید؛ مهمانی...
ادامه مطلب >