ﺳﻪشنبه, 06 آبان,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید


تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید

ته شیر وجود خارجی نداشته و تنها جهت افزایش فروش محصول ، بجای سرشیر سعی شده است از ته شیر (تهشیر) اسفتاده شود. این خامه، غلیظ‌ترین و غنی‌ترین خامه در بین انواع خامه‌ها است. خامه لخته شده به طور سنتی در Devon یا Cornwall درست می‌شده است. به همین خاطر ممکن است این نوع خامه را با نام دیوون (Devon یا Devonshire) نیز شنیده باشید. خامه لخته شده، دارای چربی 55 تا 60 درصد است. این نوع خامه برای پخت و پز و شیرینی‌پزی توصیه نمی‌شود، چرا که در اثر حرارت تکه تکه شده و از بین می‌رود.

خامه لخته یا تهشیر (سرشیر) چیست ؟ 

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream‎) گاهی اوقات با نام‌های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون‌شر هم شناخته می‌شود، فراورده‌ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه‌ای کم‌عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می‌شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می‌یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می‌باشد.

اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می‌باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه‌های جغرافیایی و تخصص‌های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل‌دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می‌گردد مقدار چربی آن الزاماً می‌بایست ۵۵٪ باشد.

 

 

موارد استفاده خامه لخته شده

  • به شکل سنتی همراه با خامه سرو می‌شود.
  • همچنین برای سرو با میوه‌های تازه و بستنی خوش طعم است.
  • برای پر کردن دسرها ایده‌آل است.
  • در سس‌ها هم به خوبی قابل استفاده است.
  • همچنین یک چاشنی عالی و خوشمزه برای توت تازه است.

 

طرز تهیه خامه لخته شده

برای این کار شما به 2 پیمانه خامه سنگین غیر پاستوریزه نیاز دارید. اما مهم‌تر از آن زمان است. شما باید حداقل 3 روز قبل از اینکه بخواهید از خامه لخته شده استفاده کنید، درست کردن آن را شروع کنید! اما نگران نباشید. مجموع وقتی که در این مدت باید صرف درست کردن آن کنید، شاید به ده دقیقه هم نرسد.
اساس کار این است که خامه سنگین در معرض حرارت ملایم قرار گیرد تا به نوعی سرشیر آن جدا شود. حال دستورالعمل زیر را پی بگیرید.

 

روز اول

1- فر را در دمای 80 درجه سانتیگراد (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2- 2 پیمانه خامه سنگین را درون یک ظرف کاسه‌ای کم عمق و یا درون ظروف شیشه‌ای (مثل پیرکس) بریزید. مقصود از انتخاب چنین ظرفی این است که خامه در حد 3 یا 4 سانتیمتر در ظرف بالا بیاید و عمق زیادی نداشته باشد. نکته کلیدی این است که ناحیه سطحی بزرگی داشته باشید.
3- خامه را به مدت 12 ساعت با دمای گفته شده و بدون پوشاندن سطح آن درون فر قرار دهید. می‌توانید شب تا صبح این کار را انجام دهید.

 

روز دوم

1- بعد از 12 ساعت حرارت دیدن، یک غشاء یا پوسته بر روی کرم تشکیل می‌شود. باید با دقت ظرف را از فر خارج نمایید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود. وقتی خامه سرد شد، ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید. در واقع می‌توانید این کار را نیز در طول شب بعد انجام دهید.

 

 

 

روز سوم

1- پس از سرد شدن، با ملایمت لایه ضخیم کرم لخته شده را از روی سطح ظرف بردارید. مایع رقیق زیر آن را نیز رها کنید. این کار دقیقا مانند سرشیر گرفتن است.
2- به آرامی این خامه لخته شده را هم بزنید تا یک بافت نرم ایجاد شود. (کرم لخته شده برخلاف انواع دیگر کرم‌ها، نیازی به هم زدن شدید ندارد.)
3- خامه را با شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: مایعی که در انتهای ظرف باقی می‌ماند، همان شیر است. آن را در ظرفی دردار نگهداری و مصرف کنید. این شیر به خصوص برای کیک پزی و شیرینی پزی، ایده‌آل است.

 

نحوه و میزان نگهداری خامه لخته شده

در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. این در حالی است که اگر آن را به صورت یخ زده نگه دارید، این مدت به 1 ماه خواهد رسید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
راهنمای خرید چندراهی و محافظ برق استاندارد
یکی از رایج‌ترین وسایل برقی که امروزه در هر خانه و محل کاری دیده می‌شود، چندراهی برق می‌باشد که از یک طرف به پریز برق تعبیه شده بر روی دیوار متصل می‌گردد و از طرف دیگر بسته به درگاه‌های اتصال خود امک...
ادامه مطلب >
لذت پخت کیک با دستگاه کیک پز برقی
اگر از پخت و البته خوردن کیک لذت می‌برید یا افراد خانواده از علاقه مندان به کیک های خانگی هستند، جای یک کیک پز برقی در خانه شما خالیست، یک دستگاه کیک پز به شما کمک می‌کند که خیلی راحت کیک خانگی و الب...
ادامه مطلب >
خرید بهترین قهوه ساز خانگی خوب
اگر دنبال یک راهنمای کامل برای خرید قهوه ساز هستید، جای خوبی آمدید.در این مقاله، تمامی نکات برای خرید یک قهوه ساز خوب را به شما یاد می‌دهیم. طوری که به چیز دیگری نیاز نداشته باشید.
ادامه مطلب >
اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو
شستن غیر اصولی مرغ های خام باعث پراکنده شدن یک نوع باکتری در محیط آشپزخانه می شود که موجب آلودگی خواهد شد.
ادامه مطلب >
راهنمای استفاده و خرید بهترین ریمل ابرو
با دانستن نکات خرید ریمل ابرو دیگر لازم نیست نگران فرم ابروهایتان باشید. در ادامه از این وسیله کاربردی بیشتر می‌خوانید.
ادامه مطلب >
اتو پرس را بدون دانستن این نکات نخرید
به‌دلیل توانایی زیاد اتو پرس برای صاف کردن چروک لباس‌ها، نوع سبک‌تر و پیشرفته‌تر این دستگاه برای مصارف خانگی روانه بازار شد و امروزه محبوبیت زیادی بین افراد دارد. این دستگاه به ویژه کار خیاط‌هایی را ...
ادامه مطلب >
گیاهان برتر تصفیه کننده هوا
گیاهان خانگی هوای سمی و کثیف داخل منزل را جذب می کنند و باعث می شوند کیفیت هوایی که در منزل تنفس می کنیم افزایش پیدا کند.
ادامه مطلب >
فواید آویزان کردن گیاه اکالیپتوس در حمام
اکالیپتوس گیاهی که برای درمان تنگی نفس و پاکسازی شگفت انگیز سیستم تنفسی و درمان دهها مشکل دیگر موثر است ، جالب ترین خواص اکالیپتوس را زمانی حس خواهید کرد که آن را کنار دوش حمام آویزان کنید.
ادامه مطلب >
مداد ابرو چه مارکی خوبه؟
خرید مداد ابرو کار پیچیده‌ای نیست. اما لازم است بدانید باتوجه به رنگ مو، پوست و چشم، چه مداد ابرویی باید بخرید. برای دانستن این نکته‌ها با ما باشید.
ادامه مطلب >