یکشنبه, 24 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید


تهشیر چیست ؟ هر آنچه باید درباره آن بدانید

ته شیر وجود خارجی نداشته و تنها جهت افزایش فروش محصول ، بجای سرشیر سعی شده است از ته شیر (تهشیر) اسفتاده شود. این خامه، غلیظ‌ترین و غنی‌ترین خامه در بین انواع خامه‌ها است. خامه لخته شده به طور سنتی در Devon یا Cornwall درست می‌شده است. به همین خاطر ممکن است این نوع خامه را با نام دیوون (Devon یا Devonshire) نیز شنیده باشید. خامه لخته شده، دارای چربی 55 تا 60 درصد است. این نوع خامه برای پخت و پز و شیرینی‌پزی توصیه نمی‌شود، چرا که در اثر حرارت تکه تکه شده و از بین می‌رود.

خامه لخته یا تهشیر (سرشیر) چیست ؟ 

خامه لخته (انگلیسی: Clotted cream‎) گاهی اوقات با نام‌های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون‌شر هم شناخته می‌شود، فراورده‌ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ اماده و سپس در تابه‌ای کم‌عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می‌شود، در طول این زمان محتوای کرم افزایش می‌یابد و به اشکال مختلفی همانند لخته شده با تکه شده تغییر شکل می دهد، خامه لخته یک بخش ضروری از وعده غذایی موسوم به چای خامه می‌باشد.

اگر چه منشا این فراورده غذایی به طور قطع مشخص نیست با این حال تولید این نوع لبنیات در مزارع جنوب غربی انگلستان به ویژه شهرستان کورنوال و دوون اهمیت بسزایی دارد، در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان این فراورده لبنی، رودا در ردروث انگلستان می‌باشد که بالغ بر ۲۵ تن (۲۵۰۰۰ کیلوگرم) تولید روزانه دارد، در سال ۱۹۹۸ موارد حفاظتی جدید تحت عنوان اختصاری (PDO) و با نام کامل نشانه‌های جغرافیایی و تخصص‌های سنتی در اتحادیه اروپا برای این فراورده طراحی گردید که بنا بر دستور اتحادیه اروپا انجام گرفت و بر طبق این موارد، تا زمانی که شیر پایه و تشکیل‌دهنده این نوع خامه در کورنوال تهیه می‌گردد مقدار چربی آن الزاماً می‌بایست ۵۵٪ باشد.

 

 

موارد استفاده خامه لخته شده

  • به شکل سنتی همراه با خامه سرو می‌شود.
  • همچنین برای سرو با میوه‌های تازه و بستنی خوش طعم است.
  • برای پر کردن دسرها ایده‌آل است.
  • در سس‌ها هم به خوبی قابل استفاده است.
  • همچنین یک چاشنی عالی و خوشمزه برای توت تازه است.

 

طرز تهیه خامه لخته شده

برای این کار شما به 2 پیمانه خامه سنگین غیر پاستوریزه نیاز دارید. اما مهم‌تر از آن زمان است. شما باید حداقل 3 روز قبل از اینکه بخواهید از خامه لخته شده استفاده کنید، درست کردن آن را شروع کنید! اما نگران نباشید. مجموع وقتی که در این مدت باید صرف درست کردن آن کنید، شاید به ده دقیقه هم نرسد.
اساس کار این است که خامه سنگین در معرض حرارت ملایم قرار گیرد تا به نوعی سرشیر آن جدا شود. حال دستورالعمل زیر را پی بگیرید.

 

روز اول

1- فر را در دمای 80 درجه سانتیگراد (180 درجه فارنهایت) گرم کنید.
2- 2 پیمانه خامه سنگین را درون یک ظرف کاسه‌ای کم عمق و یا درون ظروف شیشه‌ای (مثل پیرکس) بریزید. مقصود از انتخاب چنین ظرفی این است که خامه در حد 3 یا 4 سانتیمتر در ظرف بالا بیاید و عمق زیادی نداشته باشد. نکته کلیدی این است که ناحیه سطحی بزرگی داشته باشید.
3- خامه را به مدت 12 ساعت با دمای گفته شده و بدون پوشاندن سطح آن درون فر قرار دهید. می‌توانید شب تا صبح این کار را انجام دهید.

 

روز دوم

1- بعد از 12 ساعت حرارت دیدن، یک غشاء یا پوسته بر روی کرم تشکیل می‌شود. باید با دقت ظرف را از فر خارج نمایید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود. وقتی خامه سرد شد، ظرف را بپوشانید و آن را به مدت 8 ساعت در یخچال قرار دهید. در واقع می‌توانید این کار را نیز در طول شب بعد انجام دهید.

 

 

 

روز سوم

1- پس از سرد شدن، با ملایمت لایه ضخیم کرم لخته شده را از روی سطح ظرف بردارید. مایع رقیق زیر آن را نیز رها کنید. این کار دقیقا مانند سرشیر گرفتن است.
2- به آرامی این خامه لخته شده را هم بزنید تا یک بافت نرم ایجاد شود. (کرم لخته شده برخلاف انواع دیگر کرم‌ها، نیازی به هم زدن شدید ندارد.)
3- خامه را با شرایطی که در ادامه گفته خواهد شد، در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نکته: مایعی که در انتهای ظرف باقی می‌ماند، همان شیر است. آن را در ظرفی دردار نگهداری و مصرف کنید. این شیر به خصوص برای کیک پزی و شیرینی پزی، ایده‌آل است.

 

نحوه و میزان نگهداری خامه لخته شده

در یخچال به مدت یک هفته و در فریزر به مدت 2 هفته قابل نگهداری است. این در حالی است که اگر آن را به صورت یخ زده نگه دارید، این مدت به 1 ماه خواهد رسید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
شامپو ضد شوره سر و بررسی علل شوره سر
شوره سر همان پوسته های ریز و سفید رنگی هستند که بنا به دلایل مختلف بر روی پوست سر تشکیل می شوند. این شوره ها بسیار آزار دهنده اند و گاهی به دلیل ابتلا به بیماری های پوستی ایجاد می شوند. بنابراین باید...
ادامه مطلب >
پودر سفید کننده دندان + مزایا و معایب
همه دوست دارند که دندان هایشان هنگام لبخند زدن مانند مرواید در دهانشان بدرخشند. هیچ کس دلش نمی خواهد موقع قهقهه زدن دندان زردش توجه دیگران را جلب کند. مسواک زدن نادرست دندان ها، استفاده زیاد از نوشید...
ادامه مطلب >
آموزش نحوه استفاده از دهانشویه + معرفی و خرید
استفاده از دهانشویه جزئی از برنامه روزانه رعایت بهداشت دهان و دندان است که سلامت دندان ها و لثه ها را ارتقاء می دهد. چنین دهانشویه هایی دهان را پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن تمیزتر می کند و از آنج...
ادامه مطلب >
معرفی بهتری مارک ها اسپری ضد تعریق و انواع آن
ما انسان ها در طول تمامی فعالیت های روزانه مان عرق می کنیم و اگر به فعالیت های خاص و سنگینی همچون ورزش کردن هم بپردازیم که این تعریق چندین برابر می شود. حتی، بعضی از افراد به طور مادرزادی غدد تعرق بس...
ادامه مطلب >
ماسک مو + نحوه انتخاب یک ماسک مو مناسب
موهایی زبر و شکننده، گره هایی که باز نمی شوند و شانه کردن های عذاب آور، مشکلاتی آشنا برای افراد با موهای آسیب دیده هستند. شاید شنیده باشید که ماسک مو می تواند این موها را احیا کند. ما هم این بار دربا...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب فوم و ژل اصلاح صورت + مزایا و تفاوت ها
گزینه های زیادی برای پاکسازی موی صورت وجود دارد ولی باید کدام را انتخاب کرد؟ فوم اصلاح صورت، ژل اصلاح صورت؟ خمیر اصلاح صورت؟ یا …؟ تمیز کننده های موی صورت دارای فرمولاسیون های مختلفی هستند که وجه تما...
ادامه مطلب >
قلم سفید کننده دندان + چگونگی استفاده از آن
هیچ چیزی نمی تواند به اندازه داشتن دندان های سفید و درخشان، زیبایی چهره شما رو تکمیل کنه و اگر در کنار تمام تلاشی که برای زیباتر شدن چهره خود انجام دادید، توجهی به تمیزی، سفیدی و درخشانی دندان ها ندا...
ادامه مطلب >
یک خود تراش و ژیلت خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
اصلاح صورت از آیین قدیمی در بین مردان می باشد. مانند اکثر کارها در زندگی، نیازمند تکنیک خوب و با تجربه است و برای این کار یک خودتراش خوب نیازمند است. از آنجا که زمان اصلاح صورت تیغ به صورت کامل با پو...
ادامه مطلب >
راهنمای کامل خرید و استفاده از کرم دور چشم + کاربرد
به گفته متخصصین زیبایی برای مرطوب کردن دور چشم باید از کرم مخصوص به خودش استفاده کنید. مشکلاتی که در ناحیه دور چشم ممکن است به وجود بیاید و همچنین مراقبت های این ناحیه از دیگر بخش های پوست صورت متفاو...
ادامه مطلب >