جمعه, 21 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟


آیا میدانید فلوس چیست و چه کاربردی دارد؟

فلوس ویژگیهای بی نظیری برای سلامتی دارد . در صورت مصرف آن برای لاغری مفید است و موجب سیستم گوارش شما می گردد.

ویژگی های گیاهی فلوس:

فلوس از گیاهان مخصوص مناطق گرمسیر مانند هند، آفریقا و جنوب است. طبیعتاً مناطق بومی این گیاه نشان از گرما دوستی بیش از اندازه این گیاه می دهند. این گیاه دارای 10 تا 15 متر ارتفاع است. اسم های دیگری نیز برای فلوس وجود دارد. به عنوان مثال در برخی نواحی ایران زمین آن را با نام خرنوب هندی و یا خیار شنبر می شناسند. البته این نام گذاری ها بیشتر بومی می باشد اما گاهی نیز به رسمیت شناخته شده است. این گیاه به صورت خودرو در این مناطق یافت می گردد.

میوه فلوس طولی به اندازه 30 تا 50 سانتی متر و قطری معادل با 2 تا 3 سانتی متر دارد. اگر گیاه فلوس در راستای طولی باز شود، می توانید مجموعه ای از تیغه ها را در آن ببینید. این تیغه ها هستند که فلوس را به قطعات متعدد تقسیم می کند. البته این قطعات گاهی به 100 عدد نیز می رسند.

خواص فلوس

 

 

عسل خیار شنبر در واقع همان شیره چسبناک است که در درون این قطعات وجود دارد. طعم این شیره چندان مطلوب نیست و بوی خوبی ندارد اما تا حدی شیرین است. برای مصرف خواص فلوس باید غلاف آن را به طور مستقیم بر روی آتش بگیرید و منتظر بیرون آمدن عسل آن باشید. معمولاً این عسل چسبنده را به عنوان ماده ای مسهل مورد استفاده قرار می دهند. ضمن اینکه برای بهره بردن از این خاصیت، فلوس باید با روغن بادام مخلوط شود. یعنی ترکیب خواص روغن بادام با فلوس موجب این تاثیر مفید می شود. فلوس پخته از ترکیب قسمت مرکزی فلوس(مغز فلوس) با شکر یا قند به دست می آید و با درجه حرارت متوسطی پخته می شود.

خواص خرنوب هندی

 

ترکیب شیمیایی فلوس:

آنچه که در فلوس به عنوان مغز شناخته می شود، دارای مواد قندی، مواد روغنی، اکسی آنتراکینون، صمغ و اسانس می باشد. ترکیب شیمیایی فلوس از آنتراکینون ناشی می شود. همین ترکیب موجود در فلوس سبب خواص مسهلی آن می شود.

 

کاربرد فلوس برای درمان یبوست:

برای بهره گیری از خواص فلوس به عنوان مسهل باید 10 گرم شیره یا همان عسل فلوس را با یک لیتر آب جوش ترکیب و آن گاه از مواد اضافی پاکسازی کنید. به همین راحتی مسهل فلوس آماده می شود. البته اگر بیمار دچار یبوست شدید است، باید مقدار 10 گرم عسل خرنوب هندی را به 60 گرم افزایش داد. برای بهبود مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس مصرف کرد.

خرنوب هندی و موارد مصرفی آن

 

یک لیتر آب تقطیر شده تهیه کنید و در آن به میزان 5 گرم عسل خیار شنبر بریزید. در ادامه باید حدود 125 گرم شکر یا قند آسیاب شده به این مخلوط اضافه و محلول را به طور تدریجی حرارت دهید. این حرارت باید متوسط باشد و باید منتظر بمانید تا آب داخل ترکیب از بین رود. مخلوط شما با از دست دادن آب، غلیظ گردد و از نظر وزن به 100 گرم برسد. برای نتیجه بخش بودن خواص فلوس در این زمینه باید از آن به صورت روزانه به اندازه 50 تا 100 گرم مصرف کرد.

خواص درمانی فلوس

  •  

-فلوس دارای طبع گرم و تر است و در طب سنتی بسیار کاربرد دارد.

-معمولاً برای بهبود دل پیچه و انسداد روده از خواص فلوس استفاده می شود.

-فلوس را می توان به شکل ضماد بر روی مفاصل دردناک بگذارید تا درد مفاصل و نقرس بهبود یابد.

-برای رفع اسهال خونی می توان از جوشانده پوست درخت فلوس استفاده کرد.

-فلوس باعث باز شدن و نرم شدن ریه می شود و از ورم آن می کاهد.

-ترکیب فلوس و آب گشنیز برای درمان دیفتری کاربرد دارد. برای بهره مند شدن از خواص گشنیز و خرنوب هندی، باید مخلوط را غرغره کنید.

-داروی فوق العاده برای درمان یبوست است و در اطفال و زنان باردار نیز قابل استفاده است.

-کلیه سنگ ساز را بهبود می بخشد و عملکرد آن ها را بهتر می سازد. حتی از بروز سنگ در کلیه ها پیشگیری می کند.

فلوس و فواید آن

 

مضرات مصرفی فلوس:

فلوس نیز در صورتی که بدون قاعده و بیش از اندازه مصرف شود، قطعاً دارای مضرات و معایبی خواهد بود. به طور کلی چسبندگی فلوس موجب به هم چسبیدن روده ها می شود و برای معده خطرناک است. ضمن اینکه سبب اشکالاتی در روده نیز می گردد. به همین خاطر آن را به تنهایی مصرف نمی کنند و همراه با مصطکی و انیسون روغن بادام مصرف می شود.

امیدواریم ذکر فواید فلوس، این گیاه را به خوبی به شما معرفی کرده باشید و آگاهی لازم را برای نحوه استفاده از خواص دارویی فلوس کسب کرده باشید.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بهترین نوع عسل چه ویژگی هایی دارد؟
عسل یکی از خوشمزه‌ترین و سودمندترین مواد خوراکی موجود در دامان طبیعت است. بااین‌حال فقط زمانی می‌توانید از تمام مواد مغذی آن بهره‌مند شوید که اصل آن را خریداری کنید.
ادامه مطلب >
راه حل تشخیص بادمجان تلخ از شیرین
برای تشخیص بادمجان تلخ از شیرین، باید تکنیک‌هایی بلد باشید. اگر این تکنیک‌ها را بلد نباشید، استفاده از بادمجان در غذا می‌تواند ریسک بزرگی برای شما باشد. درست است که بادمجان می‌تواند بافت منحصربه‌فرد،...
ادامه مطلب >
دلایل روشن نشدن فر گازی و نحوه رفع ایراد
علت روشن نشدن فر اجاق گاز از موارد و عوامل مختلفی ناشی می شود. اگر اجاق گاز شما نیز با این مشکل روبه رو شده و قصد رفع این مشکل را دارید این مطلب را تا انتها بخوانید. در این مطلب به بررسی مهم ترین دلا...
ادامه مطلب >
برای نگهداری غذا در فریزر چه ظرفی مناسب است؟
خرید ظرف با کیفیت برای نگهداری مواد غذایی در فریزر از مهم ترین کارهایی است که باید همه ی ما انجام دهیم. بدترین کار این است که به خاطر صرف هزینه ی کمتر از ظروف با کیفیت استفاده نکنیم و سلامت خود را نا...
ادامه مطلب >
چگونگی شستن سینی فر بدون دردسر
سینی فر یکی از وسایلی است که در آشپزخانه کاربرد زیادی دارد و به ندرت در آشپزخانه کسی، سینی فر فاقد لکه های چربی پیدا می شود.  ما در این مطلب برای شما چگونگی شستن سینی فر را آورده ایم، با ما همراه باش...
ادامه مطلب >
شیر تاریخ مصرف گذشته را دور نریزید
شیر تاریخ مصرف گذشته را سریع دور نریزید گاهی همین مواد غذایی تاریخ گذشته می توانند مفید واقع شوند.
ادامه مطلب >
با خواص فوق العاده بادمجان آشنا شوید
بادمجان خواص فراوانی برای زیبایی، سلامتی و درمان بیماری ها مختلف دارد که در ادامه با تمام این خواص و فواید بادمجان آشنا می شوید.
ادامه مطلب >
علت گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری چیست؟
گرم نشدن آب آبگرمکن یکی از رایج ترین مشکلات در سیستم گرمایشی ساختمان است. همه دستگاه های گرمایشی بعد از مدتی، دچار مشکل می شوند و لازم است تا عیب یابی و تعمیر شوند. علت گرم نشدن آب آبگرمکن دیواری چند...
ادامه مطلب >
با خواص فوق العاده سیر سیاه بیشتر آشنا شوید
 آیا تا به حال در مورد سیر سیاه چیزی شنیده اید؟ سیری که راحت تر خورده می شود، بو ندارد و طعم شیرینی دارد! سیر سیاه همان سیر سفید است که تخمیر شده و ۴ تا ۵ برابر خواص درمانی بیشتری از سیر معمولی دارد!...
ادامه مطلب >