شنبه, 04 مرداد,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

در مورد انتخاب روغن جامد و مایع بیشتر بدانید


در مورد انتخاب روغن جامد و مایع بیشتر بدانید

استفاده از روغن و مصرف آن در رژیم غذایی به میزان مناسب برای سلامت افراد لازم و ضروری است. در بازار روغن‌های خوراکی به دو شکل اصلی جامد و مایع عرضه می‌شوند.

افراد مختلف همواره با این سوال مواجه هستند که روغن جامد و مایع چه تفاوت‌هایی با هم دارند. برای پاسخ به این سؤال در این مطلب به بررسی اینکه آیا روغن مایع و جامد چه تفاوت‌هایی دارند خواهیم پرداخت.
معمولا دو باور عمومی در خصوص انواع روغن‌ها وجود دارد. باور اول این است که به دلیل ساختار روغن مایع، این روغن‌ها برای سلامت افراد بهتر از روغن‌های جامد هستند. باور دیگری برخلاف این باور در میان عده‌ای وجود دارد که روغن‌های جامد به خصوص روغن‌های حیوانی به دلیل منشأ حیوانی که دارند، نسبت به روغن‌های مایع مفیدتر هستند.

برای درک این موضوع که کدام شکل از اشکال روغن برای سلامتی افراد مناسب‌تر است، بیایید ویژگی‌های این دو نوع روغن را با هم بررسی کنیم.

مقایسه روغن جامد و مایع

روغن‌های جامد که از چربی‌های گیاهی و غیراشباع تولید می‌شوند، در ابتدا به شکل جامد نیستند. در واقع این روغن‌ها در ابتدای تولید به صورت مایع هستند و برای بالا بردن مقاومت آن‌ها و جلوگیری از فساد زود هنگام، طی فرآیندی به صورت جامد در می‌آیند. در روش سنتی، جامد کردن روغن مایع از طریق هیدروژنه کردن انجام می‌شود. در فرآیند هیدروژنه شدن، اسیدهای چرب روغن اشباع می‌شوند و به همین دلیل این نوع روغن‌ها، به عنوان روغن‌های اشباع شده شناخته می‌شوند. بر اثر فرآیند هیدروژنه، با وجود اینکه این روغن‌های برای مدت زمان بیشتری قابل نگهداری هستند، ترکیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس در روغن ایجاد می‌شود که این نوع اسیدها باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شوند. یکی از خصوصیت‌های این نوع روغن‌ها این است که تحمل دمایی بالاتری نسبت به روغن‌های مایع دارند و از طرفی نسبت به نور حساس نیستند. اما از آنجایی که اسیدهای چرب این نوع روغن‌ها اشباع شده است، مصرف این روغن‌ها به میزان زیاد باعث بروز بیماری‌هایی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، چربی خون و فشار خون می‌شود. از طرفی هضم این نوع روغن‌ها برای بدن و دستگاه گوارش مشکل‌تر است. آمار سکته قلبی در افرادی که از این نوع روغن‌ها استفاده می‌کنند نسبت به سایرین بیشتر است. از طرفی بر اساس مطالعات انجام شده، فرآیند هیدروژنه کردن اسیدهای چرب ترانس، احتمال ابتلا به سرطان را در فرد افزایش می‌دهد. هر چند به دلیل تحمل دمایی بالای این نوع روغن‌ها استفاده از آن‌ها برای تهیه غذاهای سرخ کردنی بهتر است، اما به طور کلی این نوع روغن‌ها در دسته غذاهای مضر برای سلامتی قرار می‌گیرند.

امروزه روش‌های متفاوتی برای تبدیل روغن مایع به جامد ابداع شده و روغن‌های نیمه جامد تولید شده، مشکلات روغن‌های هیدروژنه را ندارند. روغن نیمه جامد لادن بافت و طعم روغن‌های جامد را دارد اما کاملا بدون ترانس است، سرشار از امگا۳ و امگا۶ است و چربی اشباع پایینی دارد.

برخلاف روغن‌های هیدروژنه، روغن‌های مایع حاوی اسیدهای چرب اشباع کمتری هستند و اسیدهای ترانس ندارند. بنابراین احتمال کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون در اثر استفاده از این روغن‌ها نسبت به استفاده از روغن‌های جامد هیدروژنه بسیار کمتر است. از انواع روغن‌های مایع می‌توان به روغن آفتابگردان، سویا، ذرت و زیتون اشاره کرد.

آیا مصرف روغن در کل برای سلامتی ضرر دارد؟

یکی از عوامل عمده ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سبک زندگی نادرست است. تغذیه نامناسب نیز یک فاکتور برای نشان دادن روش غلط زندگی در افراد به حساب می‌آید. البته به عقیده محققان و پزشکان، زمینه بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی در فرد، از دوران کودکی شکل می‌گیرد. تمایل به استفاده از غذاهای چرب، شور و شیرین در کودکی و مصرف بیش از حد این نوع غذاها، در بزرگسالی مشکلات زیادی به دنبال خواهد داشت. یک ضرب‌المثل هندی می‌گوید: تو همانی هستی که می‌خوری. عادات غذایی غلط در سنین کودکی باعث بروز مشکلات و بیماری‌های جدی در بزرگسالی می‌شود. بنابراین مصرف روغن‌های سالم‌تر به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای سلامت فرد و یا جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف باشد. نکته مهم این است که روغن‌هایی که چربی‌های اشباع کمتری دارند در کل سالم‌تراند و استفاده از آنها در رژیم غذایی بهتر است. اما توجه به میزان استفاده از هر شکل از روغن بسیار مهم و ضروری است. مصرف بیش از اندازه روغن جامد یا مایع باعث بروز چاقی و بیماری‌های حاصل از چاقی می‌شود.

نکاتی در مورد استفاده از روغن‌های مایع

برای استفاده از انواع روغن‌های مایع باید چند نکته ضروری را مورد توجه قرار داد:

اول اینکه روغن‌های مایع باید در دمای ۲۰ درجه نگهداری شوند.

دوم توجه به تاریخ مصرف روغن‌های مایع است. مسلما استفاده از روغن‌های مایع تاریخ‌مصرف‌گذشته برای سلامتی مضر است.

سومین نکته در خصوص استفاده از انواع روغن‌های مایع این است که این نوع روغن‌ها باید در ظرف‌های شفاف و به دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری شوند.

چهارمین مورد که کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد این است که بر اساس نظر متخصصان، افراد می‌بایست نوع روغن مصرفی خود را در طول بازه‌های زمانی تغییر دهند.

نکته پنجم در خصوص استفاده مجدد از روغن یک‌بارمصرف‌شده است. هرگز و تحت هیچ شرایطی از روغنی که یک‌ بار استفاده شده، مجددا استفاده نکنید. مصرف مجدد روغن، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

ششمین مورد این است که از روغن سالاد و پخت‌وپز برای سرخ‌کردن استفاده نکنید.

نکته آخر هم اینکه هر روغن تحمل دمایی متفاوتی دارد. بنابراین هرگز روغن‌ها را بیش از حد گرم نکنید. چون دمای بیش از حد در روغن باعث اکسیده‌شدن روغن و آزاد شدن رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا می‌شود.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
قیمت روغن جامد در فروشگاه رفاه قیمت روغن جامد ۵ کیلویی قیمت روغن جامد خرید اینترنتی روغن جامد ۵ کیلویی خرید اینترنتی روغن جامد قیمت روغن جامد ۵ کیلویی فامیلا قیمت روغن جامد 4 کیلویی روغن جامد به انگلیسی روغن جامد اصیل روغن جامد چیست روغن جامد پنج کیلویی روغن جامد قیمت روغن جامد به انگليسي روغن جامد در المان روغن جامد بهتره یا مایع روغن جامد ۵ کیلویی قیمت روغن جامد روغن مایع ترب قیمت روغن مایع 5 کیلویی روغن مایع لادن قیمت روغن مایع 17 کیلویی قیمت روغن مایع لادن قیمت روغن مایع روغن مایع اویلا روغن مایع روغن مایع به انگلیسی روغن مایع قیمت روغن مایع قیمت روز روغن مایع ۵ لیتری روغن مایع یاس روغن مایع بهتره یا جامد آیا روغن جامد خراب میشود خواص روغن نباتی برای پوست عوارض روغن نیمه جامد روغن نیمه جامد چیست روغن نیمه جامد بهتر است یا مایع تفاوت روغن مایع و جامد علوم هشتم چرا روغن های مایع بهتر از روغن های جامد است تفاوت روغن جامد و مایع تفاوت روغن جامد و مایع در شیرینی پزی تفاوت روغن مایع و جامد چیست تفاوت روغن نارگیل جامد و مایع تفاوت روغن جامد و مایع در کیک تفاوت روغن نیمه جامد و مایع تفاوت روغن های مایع و جامد تفاوت بین روغن جامد و مایع روغن جامد یا مایع نی نی سایت روغن جامد خوراکی تفاوت روغن مایع و جامد روغن جامد یا مایع

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
معرفی انواع چرخ گوشت صنعتی
چرخ گوشت صنعتی از مهمترین تجهیزات آماده سازی برای رستوران ها، کبابی ها و تمام کسب و کارهایی است که احتیاج به آماده کردن و چرخ کردن حجم زیادی از گوشت است. این چرخ گوشت صنعتی به طور کامل از استنلس استی...
ادامه مطلب >
دلیل گذاشتن توپ قرمز بر روی سیم برق چیست؟
شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مانند توپ قرمزی بزرگ دیده می شود و با خود می گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی س...
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص قورمه سبزی و ادویه مخصوص قورمه سبزی
قورمه سبزی از جمله‎ غذاهای اصیل و مخصوص ایرانی است که به عنوان سمبل ملی ذائقه‌ی ایرانی شناخته می‌شود. اگر بخواهید مزه قورمه سبزی شما منحصر به فرد و خاص باشد، باید از ادویه های گوناگونی استفاده کنید ک...
ادامه مطلب >
راهنمای انتخاب و خرید دوربین های مداربسته
در این مطلب درباره دوربین مدار بسته، انواع مختلف آن و ویژگی‌هایی که باید در هنگام خرید دوربین مدار بسته مناسب در نظر بگیرید صحبت خواهیم کرد.با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
لامپ فلورسنت و انواع آن
لامپ فلورسنت نوعی لامپ مهتابی است که در اثر برخی از واکنش ها و بخار شدن جیوه داخل لامپ روشن می شود. در این مقاله به معرفی این لامپ و انواع لامپ فلورسنت خواهیم پرداخت.
ادامه مطلب >
نحوه پرورش و کاشت درخت زیتون
درخت زیتون در گذشته به عنوان نماد به کار برده میشده نه تنها نشانی از صلح بلکه نمایان‌گر ثروت و وفور کشور بود. درخت زیتون از پیشینه ای دور و دراز در جهان برخوردار است. در این مقاله قصد داریم هر آنچه ک...
ادامه مطلب >
با فواید شگفت انگیز میخک بیشتر آشنا شوید
میخک جزء معروف ترین ادویه های جهان است که خواص بسیاری را برای سلامتی به همراه دارد، از خواص میخک می توان به رفع بوی بد دهان، تنظیم قند خون و جلوگیری از لخته شدن خون نیز اشاره کرد.
ادامه مطلب >
بیمه تکمیلی چیست و آشنایی با انواع آن
بیمه تکمیلی نوعی تامین اجتماعی نیست. انوع بیمه تکمیلی شامل : بیمه تکمیلی انفرادی، بیمه تکمیلی گروهی و بیمه تکمیلی خانواده می باشد. برای آشنایی بیشتر با بیمه تکمیلی در ادامه با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
انواع ترازو و راهنمای انتخاب و خرید آن ها
ترازو وسیله ای هست که برای اندازه گیری جرم اجسام و یا مایعات مورد استفاده قرار می گیرد که امروزه تقریبا در هر صنعتی کاربرد دارد. در گذشته نیز انواع مختلفی از ترازوها وجود داشته و مورد استفاده قرار می...
ادامه مطلب >