جمعه, 21 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

در مورد انتخاب روغن جامد و مایع بیشتر بدانید


در مورد انتخاب روغن جامد و مایع بیشتر بدانید

استفاده از روغن و مصرف آن در رژیم غذایی به میزان مناسب برای سلامت افراد لازم و ضروری است. در بازار روغن‌های خوراکی به دو شکل اصلی جامد و مایع عرضه می‌شوند.

افراد مختلف همواره با این سوال مواجه هستند که روغن جامد و مایع چه تفاوت‌هایی با هم دارند. برای پاسخ به این سؤال در این مطلب به بررسی اینکه آیا روغن مایع و جامد چه تفاوت‌هایی دارند خواهیم پرداخت.
معمولا دو باور عمومی در خصوص انواع روغن‌ها وجود دارد. باور اول این است که به دلیل ساختار روغن مایع، این روغن‌ها برای سلامت افراد بهتر از روغن‌های جامد هستند. باور دیگری برخلاف این باور در میان عده‌ای وجود دارد که روغن‌های جامد به خصوص روغن‌های حیوانی به دلیل منشأ حیوانی که دارند، نسبت به روغن‌های مایع مفیدتر هستند.

برای درک این موضوع که کدام شکل از اشکال روغن برای سلامتی افراد مناسب‌تر است، بیایید ویژگی‌های این دو نوع روغن را با هم بررسی کنیم.

مقایسه روغن جامد و مایع

روغن‌های جامد که از چربی‌های گیاهی و غیراشباع تولید می‌شوند، در ابتدا به شکل جامد نیستند. در واقع این روغن‌ها در ابتدای تولید به صورت مایع هستند و برای بالا بردن مقاومت آن‌ها و جلوگیری از فساد زود هنگام، طی فرآیندی به صورت جامد در می‌آیند. در روش سنتی، جامد کردن روغن مایع از طریق هیدروژنه کردن انجام می‌شود. در فرآیند هیدروژنه شدن، اسیدهای چرب روغن اشباع می‌شوند و به همین دلیل این نوع روغن‌ها، به عنوان روغن‌های اشباع شده شناخته می‌شوند. بر اثر فرآیند هیدروژنه، با وجود اینکه این روغن‌های برای مدت زمان بیشتری قابل نگهداری هستند، ترکیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس در روغن ایجاد می‌شود که این نوع اسیدها باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شوند. یکی از خصوصیت‌های این نوع روغن‌ها این است که تحمل دمایی بالاتری نسبت به روغن‌های مایع دارند و از طرفی نسبت به نور حساس نیستند. اما از آنجایی که اسیدهای چرب این نوع روغن‌ها اشباع شده است، مصرف این روغن‌ها به میزان زیاد باعث بروز بیماری‌هایی از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، چربی خون و فشار خون می‌شود. از طرفی هضم این نوع روغن‌ها برای بدن و دستگاه گوارش مشکل‌تر است. آمار سکته قلبی در افرادی که از این نوع روغن‌ها استفاده می‌کنند نسبت به سایرین بیشتر است. از طرفی بر اساس مطالعات انجام شده، فرآیند هیدروژنه کردن اسیدهای چرب ترانس، احتمال ابتلا به سرطان را در فرد افزایش می‌دهد. هر چند به دلیل تحمل دمایی بالای این نوع روغن‌ها استفاده از آن‌ها برای تهیه غذاهای سرخ کردنی بهتر است، اما به طور کلی این نوع روغن‌ها در دسته غذاهای مضر برای سلامتی قرار می‌گیرند.

امروزه روش‌های متفاوتی برای تبدیل روغن مایع به جامد ابداع شده و روغن‌های نیمه جامد تولید شده، مشکلات روغن‌های هیدروژنه را ندارند. روغن نیمه جامد لادن بافت و طعم روغن‌های جامد را دارد اما کاملا بدون ترانس است، سرشار از امگا۳ و امگا۶ است و چربی اشباع پایینی دارد.

برخلاف روغن‌های هیدروژنه، روغن‌های مایع حاوی اسیدهای چرب اشباع کمتری هستند و اسیدهای ترانس ندارند. بنابراین احتمال کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون در اثر استفاده از این روغن‌ها نسبت به استفاده از روغن‌های جامد هیدروژنه بسیار کمتر است. از انواع روغن‌های مایع می‌توان به روغن آفتابگردان، سویا، ذرت و زیتون اشاره کرد.

آیا مصرف روغن در کل برای سلامتی ضرر دارد؟

یکی از عوامل عمده ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سبک زندگی نادرست است. تغذیه نامناسب نیز یک فاکتور برای نشان دادن روش غلط زندگی در افراد به حساب می‌آید. البته به عقیده محققان و پزشکان، زمینه بیماری‌های مختلف از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی در فرد، از دوران کودکی شکل می‌گیرد. تمایل به استفاده از غذاهای چرب، شور و شیرین در کودکی و مصرف بیش از حد این نوع غذاها، در بزرگسالی مشکلات زیادی به دنبال خواهد داشت. یک ضرب‌المثل هندی می‌گوید: تو همانی هستی که می‌خوری. عادات غذایی غلط در سنین کودکی باعث بروز مشکلات و بیماری‌های جدی در بزرگسالی می‌شود. بنابراین مصرف روغن‌های سالم‌تر به تنهایی نمی‌تواند عاملی برای سلامت فرد و یا جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف باشد. نکته مهم این است که روغن‌هایی که چربی‌های اشباع کمتری دارند در کل سالم‌تراند و استفاده از آنها در رژیم غذایی بهتر است. اما توجه به میزان استفاده از هر شکل از روغن بسیار مهم و ضروری است. مصرف بیش از اندازه روغن جامد یا مایع باعث بروز چاقی و بیماری‌های حاصل از چاقی می‌شود.

نکاتی در مورد استفاده از روغن‌های مایع

برای استفاده از انواع روغن‌های مایع باید چند نکته ضروری را مورد توجه قرار داد:

اول اینکه روغن‌های مایع باید در دمای ۲۰ درجه نگهداری شوند.

دوم توجه به تاریخ مصرف روغن‌های مایع است. مسلما استفاده از روغن‌های مایع تاریخ‌مصرف‌گذشته برای سلامتی مضر است.

سومین نکته در خصوص استفاده از انواع روغن‌های مایع این است که این نوع روغن‌ها باید در ظرف‌های شفاف و به دور از تابش نور مستقیم خورشید نگهداری شوند.

چهارمین مورد که کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد این است که بر اساس نظر متخصصان، افراد می‌بایست نوع روغن مصرفی خود را در طول بازه‌های زمانی تغییر دهند.

نکته پنجم در خصوص استفاده مجدد از روغن یک‌بارمصرف‌شده است. هرگز و تحت هیچ شرایطی از روغنی که یک‌ بار استفاده شده، مجددا استفاده نکنید. مصرف مجدد روغن، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

ششمین مورد این است که از روغن سالاد و پخت‌وپز برای سرخ‌کردن استفاده نکنید.

نکته آخر هم اینکه هر روغن تحمل دمایی متفاوتی دارد. بنابراین هرگز روغن‌ها را بیش از حد گرم نکنید. چون دمای بیش از حد در روغن باعث اکسیده‌شدن روغن و آزاد شدن رادیکال‌های آزاد سرطان‌زا می‌شود.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
قیمت روغن جامد در فروشگاه رفاه قیمت روغن جامد ۵ کیلویی قیمت روغن جامد خرید اینترنتی روغن جامد ۵ کیلویی خرید اینترنتی روغن جامد قیمت روغن جامد ۵ کیلویی فامیلا قیمت روغن جامد 4 کیلویی روغن جامد به انگلیسی روغن جامد اصیل روغن جامد چیست روغن جامد پنج کیلویی روغن جامد قیمت روغن جامد به انگليسي روغن جامد در المان روغن جامد بهتره یا مایع روغن جامد ۵ کیلویی قیمت روغن جامد روغن مایع ترب قیمت روغن مایع 5 کیلویی روغن مایع لادن قیمت روغن مایع 17 کیلویی قیمت روغن مایع لادن قیمت روغن مایع روغن مایع اویلا روغن مایع روغن مایع به انگلیسی روغن مایع قیمت روغن مایع قیمت روز روغن مایع ۵ لیتری روغن مایع یاس روغن مایع بهتره یا جامد آیا روغن جامد خراب میشود خواص روغن نباتی برای پوست عوارض روغن نیمه جامد روغن نیمه جامد چیست روغن نیمه جامد بهتر است یا مایع تفاوت روغن مایع و جامد علوم هشتم چرا روغن های مایع بهتر از روغن های جامد است تفاوت روغن جامد و مایع تفاوت روغن جامد و مایع در شیرینی پزی تفاوت روغن مایع و جامد چیست تفاوت روغن نارگیل جامد و مایع تفاوت روغن جامد و مایع در کیک تفاوت روغن نیمه جامد و مایع تفاوت روغن های مایع و جامد تفاوت بین روغن جامد و مایع روغن جامد یا مایع نی نی سایت روغن جامد خوراکی تفاوت روغن مایع و جامد روغن جامد یا مایع

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
قرص چاق کننده صورت بخوریم یا نه؟
 بهترین ویتامین برای چاقی صورت شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌شود که به طور کلی در افزایش وزن همه قسمت‌های بدن موثر هستند و در واقع هیچ قرص یا ویتامینی قادر نیست فقط روی چاق شدن صورت تاثیر بگذارد و ...
ادامه مطلب >
تخلیه سنگ های کیسه صفرا و کبد به روش کاملا طبیعی
سنگ کیسه صفرا بر اثر تحرک نداشتن مواد درون کیسه صفرا ایجاد می‌شود، بنابراین این مواد، داخل کیسه صفرا باقی می‌مانند و لجن صفراوی را ایجاد می‌کنند که این لجن در آینده به سنگ تبدیل می‌شود.
ادامه مطلب >
لیست تلفن و آدرس و نمایندگان لامپ بروکس در اصفهان
استقبال گسترده مصرف کنندگان محترم از طرح دکتر بروکس (Dr.Burux) (تعویض لامپ کم مصرف با لامپ LED حبابی) این شرکت را ترغیب نمود با هدف کاهش هزینه های برق مصرفی مرتبط با روشنایی این بار در مصارف غیر خانگ...
ادامه مطلب >
نورواره، طرح تعویض لامپهای سوخته و کم نور بروکس
گروه صنعتی بروکس طرح ملی نورواره۱ را از اواخر نیمه دوم مهرماه سال ۱۳۹۹ اجرا کرد. و در این طرح انواع لامپهای کم نور یا سوخته شما هم میهنان گرامی در سراسر کشور، با هر نام تجاری جمع آوری شد، تا از خطرات...
ادامه مطلب >
اسماج چیست و کاربرد و خواص آن چیست؟
حتما اسم اسماج و یا اصطلاح اسماجینگ به گوشتان خورده است؟ چقدر با خواص خاص آن آشنا هستید؟ آیا بهترین زمان‌ها و روش استفاده از اسماج را می‌دانید؟ مقاله زیر برای پاسخ دادن به پرسش‌های مختلف شما در مورد ...
ادامه مطلب >
حفظ ویتامین میوه ها با میوه خشک کن ها
این محصول با تولید حرارت و از بین بردن آب میوه‌ها آن‌ها را خشک کرده و مواد معدنی و ویتامین‌ها آن‌ها را حفظ می‌کند.
ادامه مطلب >
پارگی دیسک کمر ، علائم و روش های درمان آن
پارگی دیسک کمر یکی از مشکلاتی است که افراد زیادی با آن مواجه هستند. علت اصلی این عارضه یعنی پارگی دیسک کمر و همچنین پارگی فتق دیسک کمر مشخص نیست اما استعداد ژنتیکی را می توان مهم ترین علت آن بدانیم. ...
ادامه مطلب >
حکایت های جوانمردان
جوانمرد کسی است که چند ویژگی داشته باشد. اولین نشانه مروت و جوانمردی آن است که فرد دین و ایمان خود را حفظ کند. در اصلاح امور مربوط به کسب و کارش تلاش می کند و آداب و اخلاق در بحث و گفتگو را رعایت کند...
ادامه مطلب >
رونمایی از تراشه کوانتومی جدید IBM
شرکت "آی‌بی‌ام"(IBM) می‌گوید تراشه کوانتومی جدیدش موسوم به "ایگل"(Eagle) به معنای "عقاب" را که ۱۲۷ کیوبیتی است، نمی‌توان توسط ابررایانه‌های کلاسیک شبیه‌سازی کرد. 
ادامه مطلب >