یکشنبه, 24 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
لزوم دوش گرفتن بعد از رابطه جنسی
عدم استحمام بعد از رابطه جنسی می‌تواند برای ارگانهای اصلی بدن مثل مغز ، قلب ، کبد ، کلیه‌ها و ارگان‌ های جنسی خطرناک باشد.
ادامه مطلب >
لباس را با لباسشویی خشک کنیم یا در هوای آزاد؟
این مطلب یک راهنمای ساده برای حل مشکلات خشک کردن لباس ها تا زمانی است که بین خشک شدن توسط هوا و ماشین نمی دانید کدام را انتخاب کنید.
ادامه مطلب >
شیوه نگهداری عروس هلندی در منزل
عروس هلندی یکی از پرنده های زینتی بسیار محبوب در جهان است که به دسته طوطی های کاکل دار تعلق دارد. این پرنده های زیبا و باهوش در اصل متعلق به کشور استرالیا بوده و زیستگاه آن ها بیشتر مناطق گرمسیر و خش...
ادامه مطلب >
روش کاشت سبزه عید به شکل های زیبا وشیک
سبزه عروسکی یکی از ایده‌های جالب و نه چندان جدید است که طرفداران زیادی دارد. این مدل سبزه را می‌توان با انواع بذرها تهیه کرد.
ادامه مطلب >
مزایاو معایب داشتن رابطه جنسی در حمام
رابطه جنسی دوش حمام یکی از انواع روابط جنسی پرطرفدار است که راحتی و لذت زیادی را برای افراد، به همراه دارد. بعضی از افراد آب گرم حمام را آرامش بخش می دانند، و وان پر می تواند حرکات جنسی را برای کسانی...
ادامه مطلب >
دلیل ریختن آبلیمو در توالت منزل چیست؟
برای تمیز کردن سرویس بهداشتی می توان از ترکیبات قوی و شیمیایی استفاده نمود اما ترکیبات و شوینده‌های طبیعی که به بافت و رنگ سرویس بهداشتی آسیب نمی رسانند و باعث تشدید بوی بد در دستشویی نمی‌شوند،انتخاب...
ادامه مطلب >
تفاوت ژل تاخیری با اسپری تاخیری در چیست؟
برای اطلاع از تفاوت ژل تاخیری با اسپری و کاربردهای هرکدام، با این مقاله همراه باشید.
ادامه مطلب >
درباره کفش اسنیکر چه میدانید؟مدل های کفش اسنیکر
مطمئنا زمان خرید کفش خصوصا خریدهای اینترنتی با اسم کفش اسنیکر مواجه شده باشید و این سوال برایتان به وجود آید که کفش اسنیکر چه نوع کفشی است؟ در واقع کفش ها از نظر طراحی دارای مدل های مختلفی هستند بر ا...
ادامه مطلب >
خرید اینترنتی پسته از فروشگاه زرچین + آموزش کامل
یکی از مقوی ترین و پرطرفدارترین دانه‌های آجیل، پسته است. کمتر کسی را می توان پیدا کرد که تمایلی به خوردن این آجیل خوشمزه و مقوی نداشته باشد.
ادامه مطلب >