ﺳﻪشنبه, 06 آبان,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
نکاتی که هنگام خرید گوشی بی سیم باید بدانید
این روزها کمتر کسی است که از تلفن بی سیم در منزل خود استفاده نکند. اما بهترین تلفن بیسیم چه ویژگی‌ها و چه مارکی دارد؟ در ادامه به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم.
ادامه مطلب >
معرفی بهترین سوغات گیلان؛ خوراکی بخریم یا صنایع دستی؟
استان گیلان به موجب برخورداری از موقعیت جغرافیایی مناسب در نزدیکی دریای خزر، دارای آب و هوایی معتدل و مرطوب است. عمده فعالیت اقتصادی گیلان به کشاورزی اختصاص دارد. ما در این مقاله قصد داریم انواع سوغا...
ادامه مطلب >
از شیرینی تا صنایع دستی تبریز را سوغاتی ببرید
تهیه سوغات تبریز یکی از مهم ترین بخش های سفر به این شهر پربازدید است. سوغات تبریز برای گردشگران این شهر اهمیت زیادی دارد به دلیل اینکه تبریز سوغاتی های زیادی دارد. شاید بهتر باشد قبل از سفر به آنجا آ...
ادامه مطلب >
با بهترین سوغاتی های یزد آشنا شوید
یزد یکی از شهرهای تاریخی ایران است که صنایع دستی و شیرینی های خوشمزه ای برای خرید سوغات دارد.
ادامه مطلب >
آشنایی با سوغات و صنایع دستی اهواز
 شهر اهواز یکی از شهرهای تاریخی ایران است با آب و هوایی بسیار گرم و مرطوب و مردمی که به خونگرمی و مهمان نوازی شهرت دارند. با شنیدن نام این شهر اغلب به یاد خرما به عنوان سوغاتی آن می افتیم ولی برایتان...
ادامه مطلب >
آشنایی با بهترین سوغات تهران
براي مسافران و آن ها که با تهران شناخت چندانی ندارند، این شهر و شهرهای اطراف آن جز یک شهر خاکستری و سراسر دود و ترافیک معنا ندارد و کلمه« سوغاتی» بدون مناسبت ترین چیزی است که ميشود از آن انتظار داشت ...
ادامه مطلب >
آیا خون سیاه پریود نگران کننده است؟
تقریبا دو روز قبل از شروع پریودی، خون از واژن خارج می شود. در این حالت خونریزی در زمانی که نباید اتفاق بیفتد اتفاق افتاده است و ظاهری متفاوت دارد. قبل از اینکه وحشت کنید باید بدانید رنگ متفاوت خون در...
ادامه مطلب >
سوغات اصفهان ؛ خوشمزه ترین و بهترین های اصفهانی
یکی از لذت بخش ترین کارها در سفر به مناطق مختلف، خرید سوغاتی از آن شهر است. در این بخش از بهزون  تصمیم گرفتیم تا درباره سوغات اصفهان با شما صحبت کنیم. چقدر سوغاتی های نصف جهان را به جز گزهای معروف آن...
ادامه مطلب >
از اروپا سوغاتی چی بیاوریم؟
گاه خرید از کشورهای خارجی برای کسی که شاید به زبان مقصد و حتی انگلیسی تسلط ندارد کمی دشوار باشد اما کمی جستجو درباره سوغاتی خاص هر کشور شما را در خریدی بهتر یاری می کند.
ادامه مطلب >