شنبه, 15 شهریور,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
ایده تزیین آجیل شب یلدا به روش های هنرمندانه و خلاقانه
برای تزیین آجیل شب یلدا و شب عید عروس خانم ها داخل سینی ایده های ساده و در عین حال زیبایی وجود دارد که نشان دهنده ذوق و سلیقه شما هستند.
ادامه مطلب >
از بین بردن موهای زائد با کرم موبر بهتر است یا تیغ؟
کرم موبر و تیغ یکی از رایج ترین روش های از بین بردن موهای زاید است. ما در این مقاله مزایا و معایب استفاده از  هر یک از روش‌های کرم موبر و تیغ را به طور کامل شرح داده‌ایم. در ادامه با ما باشید.
ادامه مطلب >
فیش نت چیست و چگونه ست میشود ؟
فیش نت نوعی لباس زیر توری است. که به صورت توری و در اصطلاح تور ماهی می باشد. این لباس برای جوراب شلواری و جوراب ساق بلند، جوراب ساق کوتاه، جوراب بدن و دستکش استفاده می شود. فیش نت بین زنان آمریکایی ر...
ادامه مطلب >
بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران کجاست؟
سوء مصرف مواد اعتیادآور علاوه بر عوارض روانی و جسمانی خود، باعث بروز وابستگی روانی و جسمانی در مصرف کننده می شود به همین جهت ترک اعتیاد، برنامه ای بسیار چالش بر انگیز است و نیازمند دریافت کمک از متخص...
ادامه مطلب >
مراتب خلقت روز و شب چیست؟
 شاید برای افراد زیادی این سوال وجود داشته باشد که در دایره خلقت اول روز بود یا شب؟ یا به عبارتی روز بر شب سبقت داشته یا شب بر آن مقدم بوده است؟
ادامه مطلب >
حرکات جنین در شکم مادر
بعد از 18 هفتگی ، احساس حرکات جنین به طور منظم باعث می شود خیال مادر از بابت سلامت جنین راحت باشد ، بی تحرک شدن یا شدت گرفتن یک باره حرکات می تواند نشان دهنده ایجاد مشکلی برای جنین باشد. 
ادامه مطلب >
تزیین کیک شب یلدا با تم هندوانه و انار
تزیین کیک شب یلدا خانگی از آن کار‌هایی است که اکثر افراد ترجیح می‌دهند خودشان در خانه انجام دهند و کمتر به فکر خرید آن از بیرون منزل هستند.
ادامه مطلب >
امام راتب به چه کسی گفته میشود؟
امام راتب به امام جماعت ثابت مسجد اطلاق می شود. از آن در باب صلات سخن رفته است. امام راتب می تواند مربوط به دوره ای خاص باشد. در این مقاله پرسش و پاسخ هایی درباره ی امام راتب آورده ایم.
ادامه مطلب >
هر آنچه که باید در مورد مو بر بدانید
موبرها انواع و اقسام مختلف دارند که با داشتن ترکیبات خاص باعث شکسته شدن کراتین مو شده و به سادگی باعث از بین رفتن موهای زائد می شوند . همه چیز درباره موبرها را بدانید و صحیح استفاده کنید.
ادامه مطلب >