شنبه, 23 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
بهترین روش برای تشخیص سن تخم مرغ
تخم مرغ یکی از مواد غذایی پر استفاده در سبد غذایی هر یک از ما می باشد که برای تشخیص “سن تخم مرغ” و تازه بودن آن می توانید از یک روش کاربردی استفاده کنید.
ادامه مطلب >
راه مؤثر برای صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی و پس‌انداز بیشتر
برای اینکه برنامه ریزی بهتری برای خرید و صرف پول در زندگی داشته باشیم همیشه باید راه های صرفه جویی در پول خرج کردن را هم در نظر بگیریم تا برنامه ریزی که انجام میدهیم کامل باشد.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید انواع دفتر مشق،یادداشت، سیمی و کلاسوری
دفتر یکی از پرکاربردترین و پرفروش ترین وسایل برای اغلب افراد محسوب می شود. به همین دلیل این محصول تنوع بسیار بالایی دارد. در هنگام خرید یک دفتر بهتر است، به چند نکته توجه داشته باشید. با ما همراه باش...
ادامه مطلب >
موارد استفاده از قالب سیلیکون
می توانید از قالب های سیلیکونی علاوه بر تهیه ی مافین استفاده های دیگری انجام بدهید.قالب های سیلیکونی بسیار انعطاف پذیر هستند و یکی از بهترین قالب ها برای درست کردن شکلات، ژله و کیک بدون چسبندگی می با...
ادامه مطلب >
بهترین راه های مدیریت حقوق ماهانه
بسیاری از افراد، برای حقوق ماهانه خود برنامه‌ریزی درستی ندارند و تا حقوق بعدی هشت‌شان گرو نُه‌شان است و درنهایت برای ایام بازنشستگی خود نیز هیچ پس‌اندازی ندارد؛ اما با شناخت برخی عادت‌های درست و غلط ...
ادامه مطلب >
نگهداری از گیاه بامبو در منزل ؛ آیا گیاه بامبو خوش شانسی می آورد؟
اگر می‌خواهید زندگی پر از سلامتی، شانس و عشق داشته باشید، باید گیاه لاکی بامبو یا همان بامبوی معروف خودمان را که به عنوان گیاه شانس معروف است، در خانه یا محل کارتان نگهداری کنید. سال‌ها است مردم آسیا...
ادامه مطلب >
چگونه یک چاقو را به‌شکل درست تیز کنیم؟
هر چند ماه یک بار متوجه خواهید شد که چاقوی آشپزی شما برای تهیه برش های کاملاً نازک و تکه های دقیق مشکل دارد. در این صورت چاقوی شما کند شده است و نیاز به تیز شدن دارد.
ادامه مطلب >
اصول صحیح چیدمان لباس در چمدان
وقتی قرار است لباس های یک هفتهٔ خود را درون یک چمدان مسافرتی جا بدهید. برای آنکه البسه چروک نشود و از فضای چمدان بهتر استفاده شود راهکارهای ارائه شده در این مطلب را امتحان کنید.
ادامه مطلب >
آشنایی با کاربردهای متفاوت و جالب روغن های گیاهی
هر یک از روغنهای گیاهی بسته به گیاه مورد استفاده و مزاج روغن پایه آن، دارای خواص و تأثیرات زیادی است که کاربردهای مختلف بهداشتی، آرایشی و درمانی دارند. در ادامه به‌صورت خلاصه به برخی از خواص روغنهای ...
ادامه مطلب >