یکشنبه, 29 تیر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
یادگیری بهتر با جعبه لایتنر
یکی از مشکلات یادگیری مفاهیم اینه که باید زمان زیادی برای مطالب و درس خوندن بذاریم.این پروسه برای اکثر ما “خسته کننده” و “طولانی” هست .یکی از بهترین وسایلی که میتونه این مشکل رو برات به صورت یک بازی ...
ادامه مطلب >
سرگرمی بافتنی زمستان
اگر دوست دارید در خانه یک فعالیت جذاب و کاربردی داشته باشید و توانایی تهیه امکانات اولیه زیادی ندارید بافتنی بهترین گزینه برای شما است.
ادامه مطلب >
زود پز(وسیله ای لازم و ضروری در منزل)
زودپزهای موجود در بازار از نظر جنس، اندازه و مشخصات ظاهری و فنی با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه به بررسی انواع زودپز از نظر جنس و اندازه و… می پردازیم.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید کباب پز
اگر تصمیم به خرید کباب پز گازی را گرفته اید باید نکاتی در این باره بدانید تا هنگام انتخاب خرید انواع کباب پزدچار سردرگمی نشوید و خرید لذت بخشی داشته باشید در ادامه ای مطلب باما همراه باشید تا با این ...
ادامه مطلب >
نقد ، بررسی و خرید موتور سیکلت بنلی TNT 15
بنلی (انگلیسی: Benelli)یکی از قدیمی‌ترین و برترین تولیدکنندگان موتورسیکلت ایتالیایی است (شرکت اسلحه سازی بنلی در سال ۱۹۶۷ توسط جیووانی بنلی ایجاد و به‌طور مستقل فعالیت می‌نماید) این شرکت در سال ۱۹۱...
ادامه مطلب >
پایه گردان کیک(ابزار مهم کیک پزی)
این ابزار به شما کمک می کند تا بتوانید با قرار دادن کیک به روی صفحه گردان، خامه کشی کیک و تزئین آن را به راحتی انجام دهید.
ادامه مطلب >
لاستیک وکیفیت رانندگی
لاستیک خودرو یکی از اصلی‌ترین بخش‌های خودرو بوده و به‌طور مستقیم بر سلامت و کیفیت رانندگی افراد تاثیر می‌گذارد.
ادامه مطلب >
راهنمای خرید عروسک روسی
این عروسک ها با موهای مصنوعی و از پارچه ای لطیف مطابق هر گروه سنی ساخته شده است.عروسک های روسی امروزه طرفداران بسیار زیادی دارند.
ادامه مطلب >
نکات مهم خرید موتور سیکلت صفر و کارکرده
فرض کنید شما می خواهید یک وسیله نقلیه شهری خریداری کنید یا به عنوان یک شغل تمام وقت وارد کار پیک موتوری شوید. در هر صورت به یک موتور سیکلت خوب و کار  راه انداز نیاز خواهید داشت و خریدن موتور سیکلت هم...
ادامه مطلب >