جمعه, 14 شهریور,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

فنون مهم در پخت برنج


فنون مهم در پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد .

فنون مهم در پخت برنج

فوت و فن پخت برنج,نکاتی برای پخت برنج

قرار دادن چند تکه نان یا پیاز روی برنج بوی سوختگی برنج ته گرفته را می گیرد.

 

اگر برنجتان شور شد:

اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.

 

 اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.

 اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

 

اگر برنج تان ته گرفت:

 به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.

 با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

 

اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد:

 روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.

 مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.

 خورش را خوش نمک تر بپزید.

 

اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد:

 موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.

 قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.

 

 هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.

 موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

 

اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود:

 به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

 

نکات لازم برای آبکش و دم کردن برنج:

 موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.

 

 هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

 

اگر می خواهید برنج زعفرانی شود:

برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

 

اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید:

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد بریزید و سپس آن را آبکشی کنید برنج کمی خودش را جمع می کند.

 

 اگر برنجتان کمی بیشتر جوشید هنگام دم گذاشتن آن روی برنج آب و روغن ندهید.

 

نکته:

عاملی که موجب تفاوت در نتیجه کار می شود اول میزان جوشاندن برنج و دوم میزان آبی است که به صورت آب و روغن و یا تنهایی به برنج اضافه می شود. این آب به هنگام دم افتادن برنج، تبخیر شده و به علت عدم خروج در فضای بسته قابلمه جذب برنج شده و هر چه مقدارش بیشتر باشد برنج را نرم و نرم تر و یا له می کند.

 

پس نتیجه می گیریم که مقدار آبی که به برنج اضافه می کنیم نبایستی زیاد باشد مثلا برای ۵ پیمانه پلوپز برنج  ایرانی ۳ الی ۴ قاشق آب (با عرق هل یا دارچین در صورت تمایل) کافی است و برای همین مقدار از برنج خارجی اگر کمی بیشتر هم شد مانعی ندارد. حتی این مقدار را می توان هنگامی که برنج نرمتر و یا زنده تر در آبکش ریخته شده را تغییر داد مثلا اگر احیانا فراموش کرده اید و دیرتر برنج را آبکش کرده  مقدار این آب را کمتر کنید.

 

من بعد از اینکه برنج را در قابلمه میریزم هیچ چیزی به آن اضافه نمی کنم فقط کمی آب جهت تولید بخار می ریزم چون با غذاهای چرب میانه خوبی نداریم روغن اضافه نمی کنم و در صورت لزوم مقداری روغن حیوانی گرم نشده را سر میز غذا آورده و هر کسی که تمایل دارد از آن استفاده می کند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
تعیین جنسیت جنین در ۲ ماهگی با روش تشخیصی جدید
تعیین جنسیت فرزند برای پدرها و مادر ها یکی از دغدغه های این روزهاست زیرا والدین امروزه به علت اینکه تعداد موالید کمتری دارند مایلند که جنسیت فرزاندانشان را خودشان قبل از مادر و پدرشدن با بینش انتخاب ...
ادامه مطلب >
شادابی و سلامتی بدن با انتخاب بهترین زمان استحمام
زمانی از روز که شما دوش می گیرید، به طور معمول به اولویت شخصی شما بستگی دارد اما تحقیقات نشان می دهند که دوش گرفتن در صبح در مقابل شب، مزایای مختلفی برای افراد دارد.
ادامه مطلب >
چطور سلامت کوتیکول ناخن خود را حفظ کنیم؟
کوتیکول بخشی از ناخن بوده که هم در زیبایی ناخن مؤثر است و هم در سلامت آن. به همین دلیل قصد داریم در ادامه ابتدا توضیح دقیق‌تری درباره کوتیکول بدهیم. با ما همراه باشید.
ادامه مطلب >
دلیل اینکه خروپف می‌کنیم چیست؟
خروپف کردن دلایل مختلفی دارد که در هر فردی متفاوت است. بایستی طبق عادات و رفتارهای سلامت و زندگی افراد علت را تشخیص داده و درمان شود.
ادامه مطلب >
از چند هفتگی میتوانم ضربان قلب جنین را بشنوم؟
صدای قلب جنین یکی از مهیج ترین صداهایی است . که والدین به خصوص مادر آن را می شنوند. بهتر است . همه والدین بدانند که این سیستم اساسی در بدن فرزندشان چگونه رشد و تکامل پیدا می کند.
ادامه مطلب >
آموزش ساخت فسیل مصنوعی با مواد ساده و در دسترس
فسیل یک اصطلاح انگلیسی و به معنی پهن شده است. فسیل ها به 3 نوع گیاهان، جانوران و نرم تنان تقسیم می شوند. ما در این محتوا می خواهیم توضیح دهیم که چگونه فسیل درست کنیم؟ حال اگر شما هم علاقه مند یافتن پ...
ادامه مطلب >
روش های طبیعی و خانگی برای چاق شدن صورت
چاق شدن صورت و پر کردن گونه‌ها هر چهره‌ای را جوان‌تر و جذاب‌تر نشان می‌دهد.در این مقاله روش‌های چاق شدن صورت را باهم بررسی می‌کنیم.
ادامه مطلب >
رنگین کمان‌ و باور های غلط درباره ی آن
رنگین کمان یکی از مهم‌ترین هدیه‌های طبیعت و بسیار دیدنی و جالب است. علم پشت رنگین‌ کمان بسیار جالب است و حقایق زیادی در آن وجود دارد که بسیاری از آن بی اطلاع هستند.
ادامه مطلب >
راهکار های تشخیص جنسیت جنین
روش هایی وجود دارد که قدیمی ترها و مادر بزرگ های ما برای تشخیص جنسیت جنین خود آن زمان که خبری از سونو گرافی نبود ، از روی آنها جنسیت جنین خود را تشخیص می دادند.
ادامه مطلب >