ﺳﻪشنبه, 26 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

دلیل گذاشتن توپ قرمز بر روی سیم برق چیست؟


دلیل گذاشتن توپ قرمز بر روی سیم برق چیست؟

شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مانند توپ قرمزی بزرگ دیده می شود و با خود می گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی سیم های برق نصب شده است.

این توپ های قرمز به دلیل رنگشان هم در شب قابل رویت هستند و هم در روز

 

توپ های قرمز روی سیم های برق چیست؟

شاید دیده باشید که روی سیم های برق بین دکل های برق بیرون شهرها یک گوی مانند توپ قرمزی بزرگ دیده می شود و با خود می گویید که این توپ های قرمز چیست با ما همراه شوید تا بفهمید چرا این توپ های قرمز روی سیم های برق نصب شده است.

 

علت گذاشتن و نصب کردن این توپ های قرمز روی سیم های برق این است که بالگردها و گلایدرها این توپ های قرمز را ببینند و به این سیم های برق برخورد نکند و هم دکل برق را واژگون نکنند و هم به بالگرد یا گلایدر آسیب نرسد.

 

این توپ های قرمز چون رنگشان قرمز و روشن است هم در شب قابل رویت هستند و هم در روز؛ پس رنگ قرمز این توپ ها بی دلیل نیست رنگ این توپ ها مانند شبرنگی می ماند که رفتگرها بر روی لباس شان دارند تا در تاریکی شب خودروها به آن صدمه نزنند.

 

به علاوه با افزایش یا کاهش پیدا کردن درجه ی حرارت طول این سیم های برق افزایش یا کاهش می یابد؛ این توپ های قرمز با داشتن فنری درون خود طول کابل را در یک جهت افزایش یا کاهش می دهند.

 

برای تغییر فرکانس همسانی (رزونانس) برای جلوگیری از پارگی سیم نیز این توپ ها/گوی های قرمز مورد استفاده قرار می گیرند. اگر تا حالا دقت کرده باشید اگر به سر یک دریل یک میله با طول مشخص وصل کنیم با افزایش دور چرخش دریل به قسمت خاصی از میله نیرو وارد می شود. این توپ های قرمز نیز همین کار را انجام می دهند و در مقابل باد از وارد شدن مستقیم نیرو به یک نقطه جلوگیری می کنند و باعث می شوند که نیرو در یک نقطه متمرکز نشود.

 

اصلی ترین وظیفه توپ های قرمز که در میان کابل های برق وجود دارند چیست؟

از یک مهندس مکانیک انتظار می رود در پاسخ خودش نگوید برای جلوگیری از برخورد اجسام پرنده (هلی کوپتر یا هواپیما). نگوید برای جلوگیری از کاهش و افزایش طول کابل انتظار می رود اولین کلمه ای که به زبونش می آورد ارتعاش خارجی کابل باشد.

 

ارتعاش خارجی چیست؟ با حضور نیروی خارجی یا محرک مجموع ارتعاش انجام می گیرد و فرکانس ارتعاشی با فرکانس عامل خارجی برابر خواهد بود.

 

در ذهن داشته باشید اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند حالت تشدید روزونانس اتفاق می افتد. (مثال: اگر در داخل خودروی پیکان نشسته باشید در سرعت 80 ماشین شروع به لرزیدن می کند اگر سرعت را کاهش یا افزایش دهیم این لرزش خود به خود از بین می رود.)

 

چگونه این ارتعاش به وجود می آید؟

سیم استوانه ای را در نظر بگیرید حال جریان حول یک استوانه را تجسم کنید اگر جریان سیال (هوا) افزایش یابد نقطه جدایش در این سیم ایجاد خواهد شد که این جریان های گردابی ایجاد شده پشت سر سیم باعث ارتعاش سیم خواهند شد اگر این ارتعاش از بین نرود در صورت سستی، دکل ها را از جای خودش در می آورد یا اینکه کابل را پاره می کند (در ضمن این پدیده در فرکانس خاصی نسبت به سیم ایجاد می شود (اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند)

 

بنابراین برای تغییر فرکانس همسانی (رزونانس) برای جلوگیری از پارگی سیم از این گوی ها استفاده می شود.

 

جنس این گوی ها معمولا از فایبر گلس بوده که با رزین پلی استر روکش شده، سپس با ژل مخصوص پوشیده شده و رنگ می شود، وزن آن معمولا کمتر از ۷ کیلو گرم و قطر آن ۶۰ سانتیمتر است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
توپ قرمز روی سیم برق علت توپ قرمز روی سیم برق کاربرد توپ های قرمز روی سیم برق علت توپ های قرمز روی سیم برق علت استفاده از توپ های قرمز روی سیم برق توپ قرمز روی سیم برق چیست توپ قرمز روی سیم برق برای چیست توپ قرمز سیم برق توپ قرمز وسط سیم برق توپ های قرمز سیم برق توپ قرمز رو سیم برق توپ هاي قرمز روي سيم برق توپ قرمز روی کابل برق توپ های قرمز روی کابل برق توپ قرمز برق سیم برق سیم برق به انگلیسی سیم برق در جدول سیم برق موتور کولر آبی سیم برق افشان سیم برق ساختمان سیم برق ۲.۵ سیم برق کولر آبی سیم برق 2 سیم برق خودرو در جدول خرید سیم برق خرید سیم برق از کارخانه خرید سیم برق خودرو خرید سیم برق فنری خرید سیم برق 2 خرید سیم برق عمده خرید سیم برق شیرکوه خرید سیم برق ps4 خرید سیم برق 1 خرید سیم برق کامپیوتر قیمت سیم برق قیمت سیم برق 2 .5 البرز قیمت سیم برق البرز قیمت سیم برق افشان قیمت سیم برق 1 قیمت سیم برق افشان ۱.۵ .5 هادی نور قیمت سیم برق سمنان قیمت سیم برق کرمان قیمت سیم برق توانا بروجرد

نظرات کاربران

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
شیارزن و کاربرد آن در صنعت ساختمان
شیارزن وسیله‌ای از خانواده‌ی ابزار برقی است که دارای قدرت برش و ایجاد شیار در دیوار است. در صنعت ساختمان جهت کارهایی چون برق کشی از این ابزار استفاده می‌شود.
ادامه مطلب >
بررسی مزایا و معایب کارواش خانگی
دستگاه واترجت، وسیله‌ای مکانیزه در کاربردهای صنعتی و خانگی می‌باشد، که توسط یک پمپ فشار قوی فشار آب را افزایش داده و آن را به ماده‌ای قدرتمند که می تواند لکه‌ها و آلودگی‌ها را از میان بردارد، تبدیل م...
ادامه مطلب >
قهوه ساز با اسپرسوساز چه تفاوتی دارد؟
ابزار و دستگاه‌های طبخ قهوه، بسیار متنوع هستند. تا زمانی که با عملکرد درست این ابزار آشنا نشوید، نمی‌توانید یک نوشیدنی باب طبع خود تهیه کنید. در اینجا قصد داریم به بررسی تفاوت قهوه ساز و اسپرسوساز بپ...
ادامه مطلب >
راهنمای خرید چرخ سنباده
چرخ سنباده برای کارهای خانگی مثل تعمیرات اتاق خواب، کابینت‌سازی و ساخت کف خیلی ضروری است. چرخ سنباده برای صاف کردن سطوح زبر و ساخت مبلمان چوبی، کف و سطوح شیب‌دار خیلی مناسب است.
ادامه مطلب >
یک دریل شارژی حرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟
خرید دریل شارژی باید با دقت و توجه خاصی انجام شود. امروزه دریل های بی سیم یکی از ابزارهایی است که تقریباً همه صنعتگران از آن استفاده میکنند. اما نکات کلیدی و مهمی وجود دارد که باید قبل از خرید دریل ش...
ادامه مطلب >
آشنایی با فرز آهنگری و نحوه کار با آن
یکی از این ابزارآلات که کاربرد فراوانی در حوزه صنعتی و خانگی دارد، فرز آهنگری می باشد. به گونه ای که می توان گفت پس از دریل یکی از پر استفاده ترین و کاربردی ترین ابزارآلات برقی، فرز آهنگری است.
ادامه مطلب >
انواع خوشبو کننده‌های بدن را بشناسید
رعایت بهداشت، آراسته و خوشبو بودن شخصیتی محبوب از شـما می سازد، همان گونه کـه خود مـا افراد تمیز و خوشبو و مرتبی کـه در اطرافمان هستند را نسبت بـه شلخته ها بیشتر دوست داریم. در ادامه بـه معرفی انواع ...
ادامه مطلب >
لامپ بروکس بهتر است یا پارس شهاب ؟
در این نوشته به مقایسه دو برند تولید کننده لامپ و لوازم روشنایی،پارس شهاب و بروکس میپردازیم تا لامپی متناسب با نیازتون خرید کنید! در ادامه همراه باشید با دو شرکت مطرح و پراوازه تولید کننده لامپ شرکت ...
ادامه مطلب >
گشتاور سنج یا ترکمتر دریل چیست؟
ترکمتر برای نخستین بار در سال ۱۹۱۸ به منظور کنترل آب شهر نیویورک و ایمنی باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ های اتصالات آب شهری توسط شهرداری این شهر تولید شد. شخصی به نام Walter p. Chrysler در سال ۱۹۲۰، به ...
ادامه مطلب >