شنبه, 23 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چگونگی ساخت سطل کمپوست خانگی


چگونگی ساخت سطل کمپوست خانگی

امروز می‌خواهم به شما یاد بدهم چطور خودتان دست به‌کار شوید و کمپوست درست کنید. شما می‌توانید از یک سطل زباله یا هر ظرف پلاستیکی دردار دیگری برای کمپوست‌کردن استفاده کنید.

در مطلب هفته‌ی پیش درباره‌ی کمپوست و فواید آن به شما گفتم. کمپوست‌کردن یکی از بهترین روش‌های کم‌کردن ردّپای کربنی ما از روی زمین است. امروز می‌خواهم به شما یاد بدهم چطور خودتان دست به‌کار شوید و کمپوست درست کنید. آماده‌اید؟!
 

 

چطور سطل کمپوست خودمان را بسازیم؟

شما می‌توانید از یک سطل زباله یا هر ظرف پلاستیکی دردار دیگری برای کمپوست‌کردن استفاده کنید. حدود ۲۰ تا ۳۰ حفره در قسمت درپوش، کف و بدنه‌ی سطل ایجاد کنید، تا هوا بتواند به‌راحتی در آن جریان داشته باشد و آب اضافی هم از طریق آن‌ها خارج شود. داخل ظرف را با یک توری بپوشانید، و اگر سطل کمپوست را در محیط خانه قرار می‌دهید، آن را داخل ظرف دیگری بگذارید تا آب اضافی خارج‌شده از آن برایتان مشکل‌ساز نشود.
 

 

موادّ لازم برای پرکردن ظرف کمپوست به این ترتیب است:

موادّ گیاهی خشک‌شده مثل برگ‌های خشک، سرشاخه‌ها و ترکه‌های کوچک. هدف ما در این لایه، تأمین کربن لازم برای کمپوست است. موادّ گیاهی خشک و قهوه‌ای‌رنگ و موادّی مثل خاک‌ارّه کربن زیادی دارند و در این مرحله می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است ضخامت این لایه چیزی در حدود ۱۵ سانتی‌متر باشد. کمی آب روی این لایه بپاشید و سراغ لایه‌ی بعدی بروید.

 

در این لایه پسماند‌های خانگی، مثل ته‌مانده‌ی سبزیجات، پاره‌های روزنامه، کیسه‌ی چای، تفاله‌ی قهوه‌ی آسیاب‌شده، پوست تخم‌مرغ یا خرده‌های علف و بسیاری چیز‌های دیگر را اضافه کنید. موادّ سبز نیتروژن سطل کمپوست را تأمین می‌کنند. تفاله‌ی قهوه هم نیتروژن زیادی دارد. روی این لایه هم کمی آب بپاشید.
حالا یک لایه خاک حاوی کرم‌های خاکی و میکروارگانیزم‌های لازم برای تجزیه‌شدن موادّ قبلی را به ظرف اضافه کنید. لایه‌ی آخر را هم کمی خیس کنید.

 

سطل کمپوست شما دیگر حاضر است! فقط باید گهگاه روی آن آب بریزید، و هر هفته موادّ داخل ظرف را با یک بیل یا تکه چوب بزرگ هم بزنید. شاید در این مرحله به کمک بیشتر بزرگ‌تر‌ها نیاز داشته باشید، چون کمپوست گاهی می‌تواند خیلی سنگین باشد و ممکن است هم‌زدن آن برای شما مشکل باشد. بعد از یک ماه، کمپوست شما آماده‌ی استفاده خواهد بود.

 

حواستان باشد که میکروارگانیزم‌هایی که پسماند‌های گیاهی را تجزیه می‌کنند، به میزان برابر به موادّ سبز و قهوه‌ای (مثل برگ‌های خشک) برای جویدن نیاز دارند. آن‌ها هم‌چنین به آب و هوا نیاز دارند تا بتوانند زنده بمانند و به کارشان ادامه دهند. اگر تعداد حفره‌هایی که در ظرف ایجاد می‌کنید کم باشد، آن‌ها خفه خواهند شد.
هم‌چنین، حواستان باشد گیاهان مرده یا مریض را داخل سطل کمپوست نگذارید. بیماری این گیاهان می‌تواند در کود باقی بماند و از طریق آن، دوباره وارد باغ یا گلدانتان شود. گوشت، موادّ لبنی یا فضولات حیوانات خانگی را هم به‌هیچ‌وجه در سطل کمپوست قرار ندهید. این مواد حیوانات دیگر را به سمت سطل کمپوست شما جلب می‌کنند.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
مخدر نمک حمام چیست و چرا انقدر خطرناک است؟
نمک حمام نوعی مخدر شیمیایی و کاتونین مصنوعی تلقی می شود که اثر روان گردانی دارد. این ماده مخدر پس از 15 الی 20 ثانیه روند تأثیر گذاری بر سلامت جسم و روان را آغاز می کند. مهم ترین نشانه های مصرف نمک ح...
ادامه مطلب >
کفش های جورابی، اسپرت و مدل های آن
کفش جورابی یکی از جدیدترین مدل های اسپرت است که هم در مدل های زنانه و هم مردانه تولید و روانه ی بازار می شود. این کفش دارای طراحی متفاوت و به روزی است که سبب شده از ویژگی های فوق العاده ای برخوردار ب...
ادامه مطلب >
تمیز نگه داشتن لباس‌های سفید+نکته ها
لباس‌ های به رنگ روشن همیشه یک نوع نگرانی را برای صاحب آن به دنبال دارد زیرا در تمام این‌مدت فرد نگران کثیف شدن لباس‌های خود است.
ادامه مطلب >
چطور بوهای بد در خانه را از بین ببریم؟
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با بوهای نا خوشایندی مثل بوی یخچال یا حمام در خانه رو برو شده باشید اگر میخواهید از دست این بو ها رها شوید در ادامه با ما همراه باشید 
ادامه مطلب >
بازی سنگ سنگ چلیپا چگونه است؟
بازی سنگ سنگ چلیپا یکی از بازی هایی که در بالا بردن دقت و توجه، قدرت بازنمایی و تقلید، احساس حالات تن و چهره و افزایش قدرت درک چهره ای به ما کمک می کند که در این مطلب شیوه بازی آن را برای شما آورده ا...
ادامه مطلب >
بیوگرافی و عکس های ایمان صفا بازیگر ایرانی
ایمان صفا متولد 30 آذر 1362 است. وی فارغ التحصیل رشته هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران می باشد. ایمان صفا یک هنرپیشه ایرانی است که فعالیت بازیگری را با حضور در تئاتر آغاز کرده است. از سری کار های ه...
ادامه مطلب >
لباس های مخمل را چگونه بشوییم؟
پارچه های مخمل جزو پارچه های گرانقیمت محسوب می شوند. بنابراین نگهداری از آنها نیز بسیار مهم خواهد بود. در این مقاله سعی میکنیم تا نکاتی را برای شما جمع آوری کنیم که با رعایت آنها هنگام شستن لباس مخمل...
ادامه مطلب >
کیف چرمی سفید را چطور تمیز کنیم؟
کیف‌ چرمی سفید جزو وسایل لوکسی است که با بسیاری از لباس‌ها هماهنگ بوده، به آن‌ها می‌آید. در عین حال تمیز نگه داشتن آن‌ها زحمت خاص خود را دارد.  
ادامه مطلب >
انواع ویلچر و کاربرد+تصاویر
ویلچر یا صندلی چرخدار، برای افرادی که توانایی حرکتی ندارند بسیار مناسب است و با توجه به نحوه ی استفاده از آن ها کاربردهای متفاوتی دارند.
ادامه مطلب >