شنبه, 22 آذر,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
کاربرد و خواص شگفت انگیز پوست موز که تابه حال نشنیده اید
با استفاده از پوست موز می توان به رفع چروک پوست کمک بزرگی کرد پوست موز خواص درمانی نیز دارد و برای بارور کردن گیاهان هم مورد استفاده قرار می گیرد.
ادامه مطلب >
با انواع روش های ارتودنسی آشنا شوید
ارتودنسی یکی از بهترین راهکار ها جهت صاف کردن دندان هایی است که به شکل های نا به هنجار زیبایی افراد را تحت تاثیر خود قرار داده است. این کار به صورت تخصصی به روش های مختلفی صورت می گیرد. در این مقاله ...
ادامه مطلب >
چگونه موز را به بهترین شکل ممکن نگهداری کنیم؟
به عقیده اغلب انسان ها موز میوه ای است که به زودی خراب می شود، اما اینگونه نیست و موز را می توان با روش های مناسب برای مدتی نگهداری کرد.
ادامه مطلب >
چطور به اقتصاد خانواده کمک کنیم ؟
موفقیت در اقتصاد خانواده نیاز به همکاری همه اعضای خانواده و افزایش آگاهی و برنامه ریزی برای دخل و خرج زندگی دارد. در این مسیر در ادامه نکاتی را با شما در میان میگذاریم پس با ما در رسانه بهزون همراه ب...
ادامه مطلب >
گشتاور در موتور و دریل ها چیست؟
عموم افراد تصور می‌کنند که اگر ابزاری سرعت بالایی دارد، از گشتاور خوبی نیز برخوردار است ولی در اصل موضوع این نیست،گشتاور مقدار نیروی گردشی وارد شده بر سطح قطعه کار است و این موضوع ارتباطی با سرعت چرخ...
ادامه مطلب >
حمام سنتی و تاریخی کرمان: از حمام وکیل کرمان چه میدانید؟
یکی از حمام های باستانی، سنتی و تاریخی ایران، حمام وکیل کرمان است. این حمام در مجموعه وکیل قرار دارد و بر اساس معماری زندیه و قاجار بنا شده است. حمام وکیل کرمان در سال 1270 به وسیله ی محمد اسماعیل خا...
ادامه مطلب >
تیپ اسپرت مخصوص مردان چاق؛خوشتیپی رو تجربه کنید
اگر شما جزء مردان چاق هستید و می خواهید خوشتیپ باشید باید بدانید که خوشتیپ شدن در ساز شما اصلا کار سخت و نشدی نیست. کافی است در انتخاب لباس هایتان دقت کنید. 
ادامه مطلب >
چطور پاسپورت بگیرم: مراحل ، مدارک موردنیاز و انواع پاسپورت
ضروری ترین مدرک برای سفر به مرز های خارج از یک کشور به پاسپورت اختصاص دارد. پاسپورت یک سند هویتی تلقی می شود که حکایت از هویت، ملیت و مشخصات فرد دارد. پروسه اخذ پاسپورت نیازمند مراجعه به دفتر پلیس +1...
ادامه مطلب >
عمل بینی و ناگفته های آن!
بدون اغراق یکی از محبوب‌ترین جراحی های داخل کشور، عمل بینی است. جراحی بینی (رینو پلاستی) برای اصلاح قوز روی بینی، تغییر شکل، کوچک کردن و... بینی انجام می‌شود.
ادامه مطلب >