شنبه, 23 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟


چرا مرغ را قبل از پخت نباید شست؟

شستشوی مرغ قبل از طبخ آن می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد، در ادامه از خطرات جدی و عوارض شستشوی مرغ قبل از طبخ آن مطلع خواهید شد. پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

شستن مرغ خام، به دلیل گسترش عفونت، می تواند خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش دهد. کارشناسان تأکید کردند که شستشوی مرغ قبل از پخت و پز باکتری مرگبار به نام «کمپیلوباکتر» را پخش می کند. این باکتری چیزهای اطراف مانند سطوح کار، لباس و تجهیزات پخت و پز از طریق پاشیده شدن قطرات آب، آلوده می کند.


برخی از اشتباه ها چنان میان افراد رایج هستند که اثبات اشتباه بودن آن‌ها دشوار می‌شود. یکی از این اشتباه‌های رایج شستن مرغ خام است؛ با انجام این کار نه تنها مرغ تمیز بلکه آلوده‌تر نیز می‌شود زیرا شما با شستن آن باکتری‌ها و میکروب‌های موجود در سطح آن را پراکنده و پخش می‌کنید.

 

 بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

 

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

هم چنین بخوانید:

اشتباهات خطرناک در هنگام طبخ مرغ و شستشو

شستن مرغ

 

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
انواع اتصالات استیل
به قطعاتی که در تغییر سایز، تغییر مسیر، انشعاب یا اتصال خطوط لوله استفاده می‌شود، اتصالات می گویند.
ادامه مطلب >
همه چیز درباره قهوه
امروزه بسیاری از مردم به جای چای و نوشیدنی های گرم، ترجیح می دهند قهوه بنوشند. به همین دلیل خرید و مصرف قهوه امروزه در زندگی مردم ایران پررنگ تر شده است. نوشیدن انواع قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و ...
ادامه مطلب >
حکم خواندن نماز روی سجاده فرش
از آنجایی که نماز یکی از مهم ترین و بالاترین عبادات بندگان است، پاکیزه بودن لباس و مکان نماز گزار بسیار حایز اهمیت است.
ادامه مطلب >
تعمیر موتورسیکلت را دز کجا یاد بگیرم؟
ازدیاد وسایل نقلیه عمومی و خصوصی و شلوغی شهرها باعث شده ساعت‌های زیادی را در ترافیک بگذرانیم.داشتن مهارت و دانش در زمینه عیب­‌یابی و تعمیر مشکلات موتورتان کمک زیادی به شما خواهد کرد.
ادامه مطلب >
چطور کابینت ساز حرفه ای و منصف پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن یک کابیت ساز مطمئن که از عملکرد او هم راضی باشیم روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
ادامه مطلب >
ساخت دیوار سبز مصنوعی
به دلیل اجرای فضای سبز عمودی روی دیوار، این پدیده دیوار سبز یا green wall (گرین وال) نام گرفت.
ادامه مطلب >
فلاتر(Flutter) چیست؟ انتخاب بهترین دوره‌ آموزش فلاتر به زبان فارسی
فلاتر چارچوبی جدید در برنامه نویسی موبایل است. از این رو در این نوشته بررسی می شود کدام دوره موجود به زبان فارسی، دوره ‌ای ایده آل برای یادگیری تمامی افراد است و بهترین کیفیت را ارائه می دهد.
ادامه مطلب >
مزایای استفاده از پمپ کارواش صنعتی
زمان  شست‌و شو با اب پرفشار اگر ‌می‌خواهید از آب کمتری استفاده کنید و در واقع صرفه جویی در مصرف آب را رعایت کنید، می ‌توانید از پمپ کارواش صنعتی استفاده کنید .
ادامه مطلب >
قیمت مسکن در ایران و کشورهای دیگر را باهم مقایسه کنید
مسکن نه فقط در ایران که در تمامی کشورهای جهان کالایی سرمایه‌ای یا به عبارت دیگر سرمایه‌ای‌ترین کالا محسوب می‌شود.
ادامه مطلب >