چهارشنبه, 01 مرداد,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه


 طرز تهیه شیرینی سوت شیرنیسی؛ساده و خوشمزه

شیرینی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان و مراغه است که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و بعد از غلیظ شدن این ترکیب را مدام هم می زنند تا حالت پف دار مثل تافی پیدا کند و به عنوان جایگزین قند یا تافی خانگی از آن استفاده میکنند. 

طرز تهیه سوت شیرنیسی مراغه ساده و خوشمزه: 

شیرینی شیر یا تافی شیر یکی از شیرینی های سنتی آذربایجان است که به لهجه محلی به نام سوت شیر نیسی شناخته می شود که از ترکیب شیر و شکر تهیه می شود و معمولا به عنوان تافی خانگی یا جایگزین قند در مهمانی ها استفاده می شود. ترکیب شیر و شکر را بعد از قوام آمدن به قدی هم می زنند که خوب هوادهی شده و پف دار و غلیظ شود. 

در ادامه مقاله طرز تهیه انواع شیرینی شیر به روش های مختلف را به شما آموزش می دهیم. 

 

شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی:  

مواد لازم شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی: 

 

شیر 2 کیلو
شکر 2 کیلو

 

شیرینی شیر, دستور تهیه شیرینی شیر, اموزش تهیه شیرینی شیر

طرز تهیه شیرینی شیر

 

طرز تهیه شیرینی شیر آذربایجان یا سوت شیر نیسی:

شیر و شکر را در قابلمه ای مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که به اندازه شربت مربا غلیظ شود. یک کاسه کوچک اب سرد کنار دستتان بگذارید و کمی از مواد را داخل کاسه بریزید اگر مواد از هم جدا نشد یعنی به غلظت مناسب رسیده است. قابلمه را از روی حرارت بردارید و به هم زدن ادامه دهید تا زمانی که مواد مثل حلوا به هم بچسبند.

 

پشت سینی را با چند قطره روغن چرب کنید و مواد را روی سینی هن کنید و از خلال بادام ، خلال  پسته یا گل محمدی برای تزئین شیرینی استفاده کنید. 

زمانی که روی شیرینی خشک شد ، برش می زنیم و سپس روی کاغذ برمیگردانیم تا پشت شیرینی هم خشک شود. سپس شیرینی را در ظرف بچینید و همراه چای میل نمایید. 

 

شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه:

مواد لازم شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 30 دقیقه 

زمان انتظار 50 دقیقه  

 

آرد برنج 100 گرم
پودر نشاسته 150 گرم
شکر 500 گرم
گلاب 1/2 لیوان
شیر یک لیتر( حدود 4 لیوان)
آب 1 لیتر
پودر پسته  به میزان دلخواه

 

شیرینی شیر, دستور تهیه شیرینی شیر, اموزش تهیه شیرینی شیر

طرز تهیه شیرینی شیرآذربایجان

 

طرز تهیه شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی مراغه: 

پودر نشاسته را در یک لیتر آب حل کنید.

آرد برنج را در یک لیتر شیل حل کنید.

هر دو مایع را در قابله ریخته روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا مثل فرنی غلیظ شود. 

شکر و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا غلظت مواد به حدی برسد که جای قاشق رویش باقی بماند. 

 

مواد را در ظرف مناسب ریخته و بعد از سرد شدن برش بزنید و با پودر پسته تزئین نمایید. 

می توانید کف ظرف را با پلاستیک با فویل بپوشانید که به راحتی شیرینی از ظرف خارج شود. 

 

شیرینی شیر قندی: 

مواد لازم شیرینی شیر قندی: 

 

شیر 6 پیمانه
شکر 3 پیمانه
کره 50 گرم
وانیل به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین به مقدار لازم

 

طرز تهیه شیرینی شیر قندی:

شیر ، شکر ، کره و وانیل را در قابلمه ای روی حرارت ملایم بگذارید .

حدود 1 – 2 ساعت طول می کشد تا مواد به آرامی بجوشند و قوام بیایند. 

برای تست قوام شیرینی به اندازه نوک قاشق غذاخوری از مواد در حال جوش بردارید و در یک لیون آب سرد بریزید ، اگر بلافاصه شیر پس نداد یعنی آماده است. 

شیرینی شیر را از روی حرارت برداشته و حدودد 10 دقیقه آرام هم بزنید تا کمی از حرارت بیوفتد. 

 

کف سینی را چرب  کرده و به قطر 2 سانتی متر مواد را داخل سینی بریزید و اجازه دهید کمی سرد شود سپس به صورت مربع یا لوزی برش بزنید و رویش پودر پسته بپاشید. 

 

شیرینی شیر: 

مواد لازم شیرینی شیر: 

 

كره‌ نرم 100 گرم
تخم‌مرغ 1 عدد
شیر 125 میلی‌لیتر (یك‌دوم پیمانه)
شكر 150 گرم
روغن مایع 50 میلی‌لیتر (حدود یك‌چهارم پیمانه)
آرد 400 گرم
بیكینگ‌پودر 1 قاشق چایخوری
گردو یا بادام خرد كرده برای تزئین به میزان لازم

 

 شیرینی با شیر و ارد و شکر, شیرینی شیر آذربایجان, شیرینی شیر آذربایجان

طرز تهیه شیرینی شیر یا سوت شیر نیسی

 

طرز تهیه شیرینی شیر: 

تمام مواد را از قبل بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند. 

کره ، تخم مرغ ، شیر ، شکر ، روغن مایع ، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید تا یکدست و خمیری شود. 

به اندازه یک گردوی کوچک از خمیر برداشته به شکل بیضی در آورده و در مخلوط گردو و بادام خرد شده بغلتانید. 

کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را با فاصله از هم بچینید و به مدت 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد و کف شیرینی ها کمی طلایی شود. 

 

نکات لازم برای تهیه شیرینی شیر:

شما می توانید 2 قاشق غذاخوری پودر نسکافه یا پودر کاکائو را در آب حل کرده و بعد از 1 ساعت و نیم به مواد اضافه کنید تا شیرینی شما طعم نسکافه یا کاکائو بگیرد. 

روی شیرینی را میتوانید پودر نارگیل بپاشید.

 

روی شیرینی را بعد از چیدن در ظرف حتما باید سلفون بکشید که خشک نشود . 

اگر از شیر محلی برای تهیه شیرینی استفاده کنید رنگش کرمی می شود و اگر از شیر پاکتی استفاده کنید رنگش سفید خواهد شد. 

برای زرد شدن شیرینی می توانید مقداری زعفران به مواد اضافه کنید. 

شیرینی را باید مدام هم بزنید وگرنه یا سر می رود یا ته می گیرد. 

اگر غلظت مواد خیلی زیاد شد می توانید یک قاشق شیر به آن اضافه کنید.

این شیرینی را می توانید در ظرف در بسته به مدت 1 ماه در یخچال و 2 ماه در فریزر نگهداری نمایید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

امتیاز شما به این مطلب چنده؟
شیرینی سنتی تبریز در جدولانه اسامی شیرینی ها اسامی شیرینی های تبریز شیرینی سنتی مشهد شیرینی تبریز در جدول قیمت شیرینی های تبریز شیرینی قوبا تبریز سوغات تبریز را از کجا بخریم شیرینی سنتی آذربایجان شیرینی های سنتی آذربایجان غربی شیرینی با شیر و شکر شیرینی با شیر و ارد و شکر طرز تهیه شیرینی با شیر فیلم شیرینی شیر سوت شیرینی مراغه شیرینی شیر آذربایجان با ارد و شیر چی درست کنم شیرینی با شیر و ارد و شکر بدون فر شیرینی بدون شیر شیرینی با شیر شیرینی با شیر خشک شیرینی پنجره ای بدون شیر شیرینی شیرازی شیرینی شیراز شیرینی شیراز سیدنی شیرینی شیرینی نخودچی شیرینی شیرینی فروشی شیرینی شیرینی خانگی شیرینی شیر قیمت شیرینی دانمارکی لیست قیمت شیرینی قنادی قیمت شیرینی لطیفه قیمت شیرینی خشک خانگی قیمت روز شیرینی خشک آخرین قیمت انواع شیرینی قیمت شیرینی خشک مخلوط سفارش شیرینی خشک خرید شیرینی سنتی شیر قیمت جدید شیرینی قیمت شیرینی ناپلئونی خانگی قیمت شیرینی سنتی شیر لبنیات سنتی یزدی لبنیات سنتی آنلاین لبنیات سنتی گلبانان فروش شیرینی دانمارکی خریدار لبنیات سنتی شیرینی مهروماه کرج سفارش شیرینی سنتی شیر

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
داشتن موهای سالم و تقویت آن با عدس
عدس یکی از حبوبات بسیار مغذی است که ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن برای تقویت و رشد موها بسیار مفید است و اگر می خواهید از تمام فواید عدس بهره مند شوید باید علاوه بر مصرف خوراکی ، از عدس در انوا...
ادامه مطلب >
عنبر نسارا؛ پشگل پر خاصیت
عنبر نسارا دارای خواص بسیاری است و در طب سنتی ارزش بسیاری برای درمان بیماری ها دارد، از خواص عنبر نسارا می توان به درمان سینوزیت و درمان عفونت های رحمی اشاره کرد.
ادامه مطلب >
آیا پنیر پیتزا برای کودکان مضر است؟
پنیر پیتزا نوعی از پنیر است که در مجاورت با حرارت و غذاهای گرم ذوب می شود. این پنیر برای چسباندن مواد استفاده شده بر روی پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد و به آن حالتی چسبنده و کشسان می دهد و از ریختن...
ادامه مطلب >
انواع مدلهای شلوار پارچه ای شیک
شلوار پارچه ای در انواع و مدل ها و طرح های مختلف تولید می شوند. این شلوارها بین خانم ها و حتی آقایان طرفدار خاصی دارد.
ادامه مطلب >
جدیدترین مدل های گردنبند چشم و نظر
خیلی ها به نگین چشم و نظر اعتقاد دارند. به همین دلیل در طلا و جواهرات خود از آن استفاده می کنند تا از چشم بد به دور باشند. در این مطلب نمونه هایی مدل های گردنبند چشم و نظر را آورده ایم.
ادامه مطلب >
آشنایی با حرمی بافی و کاربرد های آن
حرمی یا ارامی، نام یكی از بافت های سنتی استان لرستان است که بافت آن، در شهرستان بروجرد رواج دارد. قبل تر، این بافت با دست را، با تار و پود پشمی می بافتند، ولی حال در تار آن، نخ های پنبه ای را به کار ...
ادامه مطلب >
فرش فانتزی بخریم یا فرش کلاسیک؟
از آنجا که در میان انواع فرش‌های موجود در بازار فرش کلاسیک و فرش فانتزی از مخاطبان بیشتری برخوردار هستند، به همین جهت بد نیست که اطلاعاتی در رابطه با آنها به دست آورید.
ادامه مطلب >
خوشمزه ترین غذا با گوجه کدام است؟
تهیه انواع غذا با گوجه فرنگی بین ایرانیان طرفدار زیادی دارد شما می توانید از آب گوجه فرنگی ، پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی خرد شده برای تهیه سس ها یا طعم دادن به انواع غذاها استفاده کنید. 
ادامه مطلب >
پافر چیست و جذاب ترین استایل زنانه با پافر
پافر یک نوع جلیقه ی بلند است. پافرها اغلب از جنس نایلون و پلی استر هستند. این روزها پافرها از جنس خز و مخمل هم آماده می شوند.
ادامه مطلب >