شنبه, 23 فروردین,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

چای یا قهوه کدام برای سلامتی مفیدتر است؟


چای یا قهوه کدام برای سلامتی مفیدتر است؟

چای بهتر است یا قهوه و کدام یک از این دو نوشیدنی پرطرفدار فایده ی بیشتری برای سلامتی ما دارد، در این گزارش به این سؤال پاسخ خواهیم داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چای و قهوه پرطرفدارترین نوشیدنی‌های دنیا هستند. هر دوی آن‌ها مملوء از عناصری هستند که هر یک به تنهایی فوایدی برای بدن دارند، اما ترکیب خاص آن‌ها در چای و قهوه و فواید ویژه‌ی همین ترکیب‌ها است که چای و قهوه را به نوشیدنی‌هایی ویژه و پرفایده تبدیل کرده است. حالا سؤال اینجا است که چای بهتر است یا قهوه و کدام یک از این دو نوشیدنی پرطرفدار فایده‌ی بیشتری برای سلامتی ما دارد. در ادامه‌ی مطلب به این سؤال پاسخ خواهیم داد.

قهوه چه فوایدی دارد؟

تحقیقات نشان داده بین مصرف قهوه و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های پارکینسون و دیابت نوع دو ارتباط وجود دارد.

علاوه بر این، به گفته‌ی محققان، مصرف این نوشیدنی ریسک ابتلا به بعضی سرطان‌ها از جمله سرطان مخاط رحم و سرطان پوست غیر ملانومی را کم می‌کند. تحقیق بر روی بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سراسر دنیا، دانشمندان را به این نتیجه رساند که نوشیدن قهوه باعث کاهش وقوع مرگ بر اثر عوامل مختلف شده بود. این مسأله حتی در مورد کسانی که روزانه هشت فنجان قهوه مصرف می‌کردند هم صدق می‌کرد.

اگر عادت دارید قهوه‌ی خود را همراه با شکر یا خامه بنوشید، باید بدانید که این کار می‌تواند همه‌ی فواید قهوه را از بین ببرد و آن را به نوشیدنی‌ای مضر تبدیل کند.

چای چه فوایدی دارد؟

چای‌های سیاه و سبز، چه کافئین دار باشند و چه بدون کافئین، حاوی عناصری هستند که فواید زیادی برای سلامتی ما دارند، از جمله کاهش ریسک ابتلا به سرطان، بیماری قلبی عروقی، پوکی استخوان و بیماری لثه.

این عناصر شامل انواع آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول‌ها می‌شوند، موادی که احتمالاً به کاهش فشار خون، کم شدن روند افت شناختی، کاهش ریسک وقوع سکته‌ی مغزی و بهبود روند کاهش وزن کمک می‌کنند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان داده کسانی که به طور منظم چای می‌نوشند، کمتر دچار التهابات بدنی می‌شوند که احتمالاً دلیل آن وجود ماده‌ای به نام اپی گالوکاتچین گالات در چای است. تحقیقات علمی ثابت کرده بین بروز التهاب و ابتلا به بسیاری از مشکلات و بیماری ها، از آرتروز گرفته تا بیماری قلبی، ارتباط وجود دارد. ماده‌ی اپی گالوکاتچین گالات همچنین می‌تواند ریسک شکل گیری پلاک در مغز را کم کند. نتایج تحقیقات علمی از وجود ارتباط میان این پلاک‌ها و ابتلا به بیماری آلزایمر حکایت دارد.

کدام بهتر است؟ چای یا قهوه؟

چای تنها به یک دلیل به قهوه برتری دارد که آن وجود آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول‌های فراوان در چای است. البته قهوه هم از این مواد برخوردار است، اما در اغلب موارد، مقدار بیشتری از این مواد در چای وجود دارد.

چای و قهوه، هر دو فواید خودشان را دارند، اما چای به دلیل وجود آنتی اکسیدان‌ها و پلی فنول ها، از خواص ضد باکتری، ضد التهاب و ضد ویروس برخوردار است. علاوه بر این، هر یک از انواع چای، فواید منحصر به فرد خودشان را دارند.

البته اگر به کافئین حساسیت دارید، احتمالاً باید از مصرف هر دوی این نوشیدنی‌ها خودداری کنید. قهوه در مقایسه با چای، کافئین بیشتری دارد، یعنی در هر فنجان قهوه حدود ۹۲ میلی گرم کافئین وجود دارد، در حالی کافئین موجود در یک فنجان چای حداکثر ۵۰ میلی گرم است.

کافئین موجود در چای و قهوه ممکن است افراد حساس به این ماده را دچار مشکلاتی مثل لرزش بدن، افزایش اضطراب یا اختلال در خواب کند.

اما چه بهتر اگر از آن دست کسانی باشید که هم چای و هم قهوه می‌نوشند. تحقیقات نشان داده کسانی که هر دو نوشیدنی چای و قهوه را به صورت روزانه مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانی که فقط قهوه می‌نوشند، خطر مرگ در آن‌ها کمتر است.

منبع:روزیاتو

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با فواید و مضرات عدس بیشتر آشنا شوید
بخاطر هضم آسان و آهن و پروتئین عدس، خوردن روزانه آن به عملکرد بدن کمک می کند و جلوی بیماری های عفونی را می گیرد.
ادامه مطلب >
در پخت یک سوپ خوشمزه چه رمز و رازهایی است؟
یک سوپ خوشمزه و مقوی همیشه می تواند در سفره ی ما برای خودش جایی داشته باشد. چه در مهمانی ها و مجالس مان، یا در سفره های خودمانی و میان وعده های روزانه!
ادامه مطلب >
خواص بی نظیر مریم گلی برای بدن
گیاه مریم گلی خواص و فواید های شگفت انگیز برای سلامتی و زیبایی دارد، مریم گلی خاصیت های فراوانی برای پوست و مو هم دارد.
ادامه مطلب >
تیپ های جذاب سحر قریشی+ تصاویر
سحر قریشی بازیگر جذاب و خوشتیپی است که سبک لباس پوشیدن او و مدل لباس های خاص و محبوب اش همیشه مورد توجه قرار میگیرد.
ادامه مطلب >
دانستنی های خواص و مضرات خاکشیر و نگهداری آن
خاکشیر، گیاهی یکساله یا دوساله از تیره شب بویان است و بلندی ساقه آن تا یک متر نیز می‌رسد.
ادامه مطلب >
خواص شگفت انگیز میگو و مضرات احتمالی آن
یکی از لذیذترین غذاهای دریایی میگو است که نسبت به سایر غذا های دریایی کالری کم تری دارد هم چنین پروتئین موجود در میگو کیفیت بالایی دارد و میگو سرشار از تمام اسید آمینه های لازم برای بدن است.
ادامه مطلب >
آشنایی با خواص سماق؛یکی از آنتی اکسیدان های برتر
سماق از جمله چاشنی‌های دوست داشتنی و پرطرفدار است که از دیرباز استفاده از آن در غذاهای مختلف پیشنهاد می‌شود، اما آیا دلیل این توصیه‌ها تنها به خاطر مزه ترش و میوه‌ای آن است؟ برای پاسخ به این سوال و ه...
ادامه مطلب >
آنچه در مورد فواید و خواص ماش باید بدانید
خواص ماش (Mung bean) شامل کاهش کلسترول خون، پیش‌گیری از سرطان، مفید برای دیابتی‌ها، منبع پروتئین گیاهی و مفید در درمان کم‌خونی و اسهال است.
ادامه مطلب >
با خواص نخود بیشتر آشنا شوید
نخود فواید فراوانی دارد و می توان گفت که برای سلامت بدن فوق العاده است، روشن شدن پوست صورت، درمان عفونت های قارچی و تقویت رشد مو نمونه هایی از خواص نخود می باشد.
ادامه مطلب >