شنبه, 04 مرداد,1404
آدرس ایمیل
info[@t]beh-zone.ir

حکم خوردن گوشت اسب در اسلام و ایران


 حکم خوردن گوشت اسب در اسلام و ایران

از نظر اسلام خوردن بعضی مواد غذایی مکروه و یا حرام می باشد. این مواد غذایی و خوراکی ها برای بدن عوارض و مضراتی دارد که خوردن آن ها اصلا توصیه نمی شود. در شیعه خوردن گوشت جانورانی مانند اسب، قاطر و خر حرام نیست؛ بلکه مکروه است..

خوردن گوشت اسب چه حکمی دارد؟

گوشت اسب فراورده ای غذایی است که از اسب به دست می آید. شاید خوردن گوشت اسب در کشور ما عجیب باشد ولی این گوشت به همراه گوشت خر بیشتر در ساندویچ ها و سایر غذا ها مصرف می شود.

 

در چند کشور جهان به ویژه در آسیای میانه گوشت اسب رایج ترین گوشت مصرفی مردم است. با این حال، در بسیاری از کشورهای دیگر نیز مانند کشورهای قاره اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا این نوع گوشت مصرف می شود. در هشت کشوری که بیشترین تولید گوشت اسب را دارند، سالانه حدود چهار میلیون رأس اسب کشتار می شود. این گوشت چربی اندک و پروتئین فراوان دارد و به خاطر داشتن گلیکوژن کمی شیرین است.

 

ایتالیایی ها سالانه 900 گرم گوشت اسب می خورند و در کشورهایی نظیر هلند و بلژیک و فرانسه و سوئیس شما می توانید این گوشت را از سوپر مارکت ها بخرید.

 

در اسلام از اصطلاح حرام گوشت به کار برده می شود؛ حرام گوشت به گوشت هایی گفته می شود که خوردن آن ها حرام است و نباید مصرف شوند.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب امامیه: خوردن گوشت اسب، قاطر و خر اهلی کراهت دارد و چهارپایانی که سیرابی نداشته باشند (گیاهخوار و نشخوارکننده نباشند) حرام گوشت هستند.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب شافعی: در فقه شافعی خوردن گوشت اسب نیز حلال است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنفی: در فقه حنفی خوردن گوشت اسب مکروه است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنبلی: در فقه حنبلی خوردن گوشت اسب حلال است.

 

– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب مالکی: در فقه مالکی خوردن گوشت اسب حلال است.

 

آیا خوردن گوشت اسب حرام است ؟

 

در مذهب شیعه گوشت جانورانی مانند اسب، خر و قاطر حرام نیست بلکه مکروه است.

 

در قرآن کریم می خوانیم: «وَ الْأَنْعامَ خَلَقَها لَکُمْ فِیها دِفْ‏ءٌ وَ مَنافِعُ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ» و نیز «وَ الْخَیْلَ وَ الْبِغالَ وَ الْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوها وَ زِینَهً وَ یَخْلُقُ ما لا تَعْلَمُونَ».

 

«و چارپایان را برای شما آفرید که برای شما (پوست) آنها گرما و سودهای دیگر هست، و هم از آنها می خورید» و «اسبان و استران و درازگوشان را (آفرید) تا بر آنها سوار شوید و مایه تجمل نیز هست، و نیز چیزهایی که شما نمی دانید آفرید.»

 

طبق روایتی که از امام صادق ـ علیه السلام ـ نقل شده: أنعام اشاره به گاو و گوسفند و شتر است که برای خوردن آفریده شده اند و اسب و قاطر و الاغ برای سوار شدن.

 

احکام خوردن گوشت اسب, آشنایی با احکام خوردن گوشت اسب, خوردن گوشت اسب چه احکامی دارد

احکام خوردن گوشت اسب

 

مسأله 2631 : خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه است و اگر كسى با آنها نزديكى (وطی) نمايد حرام مى شوند و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ؟

 

• آیت الله اراكى : و بايد قيمت آن را به عنوان غرامت به صاحب آنها بپردازند.

 

• آیت الله خوئى، گلپايگانى، تبريزى، صافى، نورى : خود و نسلشان حرام مى شوند و بول و سرگين آنها نجس مى شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر وطى‌كننده لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد.

 

• آیت الله سيستانى : گوشت آنها حرام می شود و همچنين شير آنها و نسل بعد از وطى آنها بنابر احتياط واجب، بول و سرگين آنها نجس می شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر واطى اگر صاحبش نباشد، لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد و پولى كه از فروشش بدست مى آيد براى واطى است.

 

• آیت الله فاضل : مسأله از چهار پايان اهلى، گوشت شتر و گاو و گوسفند حلال و گوشت اسب و قاطر و الاغ كراهت دارد و از حيوانات بيابانى و وحشى، گوشت آهو و گوزن و گاو وحشى و قوچ و بز كوهى و گورخر حلال است.

 

• آیت الله زنجانى : حرام نمى شوند اما بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگرى كه وضعيت اين حيوان را نمى دانند بفروشند. با عمل زشت وطى، حيوان از ملك مالكش خارج نمى شود، بلكه نزديكى كننده كه مالک حيوان نيست، بايد هر مقدارى كه در اثر بيرون بردن و فروختن اين حيوان به مالك ضرر زده است، جبران نمايد.

 

• آیت الله مكارم شیرازی : مسأله گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلى و همچنين گاو و گوسفند و بز و خر وحشى و آهو حلال است، اما گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه مى باشد؛حيوانات درنده عموماً، همچنين فيل و خرگوش و حشرات، گوشتشان حرام است.

امتیاز شما به این مطلب چنده؟

نظرات کاربران
هیچ نظری ثبت نشده است

نام شما
ایمیل
وب سایت
عنوان
نظرات


بیشتر بخوانید
با دستگاه لیزر خانگی، موهای زائد را از بین ببرید
هزینه بالاتر دستگاه های لیزر کلینیکی یکی از مهم ترین عواملی بود که اکثر افراد را به خرید لیزر خانگی ترغیب کرد. به علاوه خیلی از افراد دسترسی کامل به مراکز معتبر و مجهز لیزر ندارند. با این اوصاف تکنول...
ادامه مطلب >
موخوره را با دستگاه موخوره گیر از بین ببرید!
موخوره یکی از مشکلات رایج در بین افراد است که باعث می شود موها زبر و خشن شده و به مرور زیبایی و براقیت خود را از دست بدهد. موخوره انواع مختلفی دارد اما به صور رایج تار مویی که در انتهای خود دو شاخه ش...
ادامه مطلب >
بررسی اسپری بادی میست + طرز استفاده و معرفی بهترین های بازار
اگر به دنبال داشتن حس تازگی و طراوت پس از حمام هستید و دوست دارید در تمام روز از عطری با ماندگاری بالا استفاده کنید. توصیه ما به شما استفاده از بادی میست است.
ادامه مطلب >
اگر به دنبال سشوار مسافرتی خوب هستید این مطلب را از دست ندهید!
افراد به دلایل مختلفی اقدام به سفر می کنند. کار، ورزش، تفریح و … از دلایل سفر کردن است که هر کسی در طول زندگی خود حتما آن را تجربه کرده است. برای رفتن به سفر، لوازم و تجهیزاتی نیاز است که حتما باید ب...
ادامه مطلب >
استفاده از شمع گوش خوب است یا نه؟ فواید، مضرات و نحوه استفاده
با استفاده از مکشی که طی این روش ایجاد می شود، جرم گوش را از گوش خارج و به باور این افراد، گوش کاملا تمیز شده و سطح شنوایی بهبود پیدا می کند. در این روش از شمعی روشن و توخالی استفاده می شود. این شمع ...
ادامه مطلب >
روش صحیح شستشو و ضدعفونی لنز چشم و جا لنزی
انجام مراقبت های لازم از لنز های طبی از اهمیت بالایی برخوردار است و عدم مراقبت صحیح از آن ها می تواند منجر به بروز انواع عفونت های چشم و در برخی موارد جدی تر، نابینایی فرد شود. در حقیقت مراقبت های لا...
ادامه مطلب >
فناوری تولید یون در سشوار چیست و چه مزایا و مضراتی دارد
علم فناوری تولید یون برمی گردد به سال 1830 میلادی.در این زمان یک دانشمند انگلیسی به نام مایکل فارادی، اولین نظریه خود را در مورد ذرات مطرح کرد که می گفت اضافه شدن یک الکترون باعث تولید بار منفی یا یو...
ادامه مطلب >
چطور ریش تراش فیلیپس اصل از بدل و تقلبی را تشخیص دهیم؟
اگر قصد خرید ماشین ریش تراش فیلیپس اصل و با کیفیت را دارید لازم است اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشیم تا با خیال راحت آن را بخریم و دچار ضرر مالی نشویم.
ادامه مطلب >